Жена като Ирена Милянкова

Модел, актриса и майка – Ирена може всичко

Ирена Милянкова е прецедент. Малко жени у нас (а и не само) имат смелостта, енергията и способността да са толкова много в едно. Тя е пример затова, че не се налага една жена да е Анджелина Джоли, за да може успешно да развива всеки аспект от личността си, и то без да е е световна суперзвезда, за която възможностите и препятствията са нещо абстрактно.

Един от най-реномираните български модели, успешна актриса и майка на четири деца – тя е постигнала всичко това само за крехката си 25-годишна възраст. Ирена е известна още с активната си обществена позиция, засягаща кърменето, която налага също толкова успешно. Най-голяма популярност обаче може би добива с ролята на Съни в станалия култов български сериал "Под прикритие". Потърсих звездата малко след края на втория сезон и малко преди осми март, за да си поговорим за всичките й роли и за това как успява да ги съчетае. Ето какво ми сподели тя...

Модел, актриса, майка – и сякаш се справяш с всичко това перфектно. Как изобщо успяваш? Както всяка работеща майка. Съвременната жена е много амбициозна и се справя добре както с домакинството, така и с попрището, в което се развива.

Жена като Ирена МилянковаКак реагират децата ти, когато се налага да отсъстваш заради ангажименти?
Има моменти, в които със сигурност усещат моята липса, но след това наваксваме пропуснатото време заедно.

Какво ще кажеш на жените, които отказват да кърмят?
Кърменето е начин на живот, на който успях да се насладя 5 години. Определено един от най- вълнуващите мигове на майчинството за мен. То е прекрасно изживяване – интимен момент, който носи изключително много положителни емоции както за бебето, така и за майката. Въпреки че понякога има трудности, те обикновено са лесно преодолими, когато кърмещата жена има подкрепа от хората около нея. Благодарение на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене” информацията за този толкова естествен процес достига до повече млади майки, които срещат разбиране и помощ напълно безплатно от обучените консултанти в тази област.

Сподели с нас любимата си рецепта, която засища многобройното ти семейство?
Всеки от семейството ми има различни предпочитания, затова се старая да задоволя индивидуално желанията им. Палачинките и баницата обаче са любими на всички.

Наскоро се снима полугола за рождения ден на модна агенция "Визаж". Не се ли притесняваше как ще обясниш на децата си тези снимки?
Когато голотата в дадена фотография е премерена и естетически красива, тя би могла да носи прекрасно усещане. Смятам че кадърът, заснет по случай 17 годишнината на модна агенция "Визаж” , е изключително нежен и деликатен, така че – не, не се притеснявам.
Жена като Ирена Милянкова
За коя подробност от личния си живот си търпяла най-много критики?
Предполагам, имаш предвид факта, че съм родила първото си дете на много ранна възраст (Ирена ражда първата си рожба на 15 – б.а.). Но моята позиция не е по-различна от твоята или от тази на вашите читатели. Смятам, че човек трябва да мине през всеки един етап от своя живот, за да се изгради като личност и узрее достатъчно за родителството, тъй като да съумееш да отгледаш и възпиташ децата си е трудна задача. Но в живота не винаги обстоятелствата се подреждат по този начин. Аз съм изключение. Винаги съм твърдяла,че без подкрепата на роднините ми и съпруга ми нямаше да се справя.

Споменавала си, че би искала и пето дете. Заради това ли застреляха твоята героиня в "Под прикритие" – Съни?
Разбира се, че не.

Напоследък хората те асоциират повече с телевизията и киното, отколкото с модата. Как изобщо попадна в "Под Прикритие"?

На кастинга за сериала ме изпрати моят букер от агенция "Визаж”, за която работя от 13-годишна. Моделите биват канени освен на кастинги за ревюта и кампании, често и за различни филмови продукции. Тази практика е изключително разпространена в чужбина. В Холивуд има красноречиви примери за актриси или актьори, стратирали кариерите си на модния подиум – Чарлийз Терон, Мила Йовович, Каре Отис и др.

Жена като Ирена МилянковаПоследната ти изява бе на едно доста непривично място – в Централната Баня. Как попадна в проекта на Фейсспейс?
Истината е, че замествах модел от модна агенция "Визаж”,  тъй като момичето беше възпрепятствано да се яви на снимките.

Условията в сградата бяха доста екстремни. Като модел, често ли ти се налага да се излагаш на такива екстремни условия? 
Когато група хора са обединени от една идея и дават всичко от себе си, за да постигнат добър резултат, съответно би трябвало да са готови да се изправят пред различни обсоятелства и трудности. Така е във всяка една област и модата не е изключение. Именно затова винаги човек трябва да  подхожда отговорно и професионално към задълженията си, особено когато работи в екип.

Спомням си една изключително вълнуваща фотосесия за списание Gulliver, която заснех в Истанбул с фотограф Темелко Темелков и арт директор Жоро Манов. Докато позирах с доста нестандартна прическа на един от централните площади,  екипът стоеше на голямо разстояние от мен. В един момент забелязах,че съм заобиколена от огромна тълпа мъже, които с любопитство наблюдаваха процеса и постепенно се доближаваха все повече и повече до мен ... започнах да губя фотографа от погледа си и за миг се почувствах в капан. Но, разбира се, всички бяха добронамерени и след като поснимахме тази интересна ситуация, ме "пуснаха” при екипа.

А коя е най-вълнуващата фотосесия за теб, онази, която не би могла да забравиш никога?
Едно от най-хубавите ми изживявания по време на снимки, свързвам с много топлина и интимност, а именно сесията за кърмаческия календар за 2011 година, която заснех с прекрасната Калина Арсова - невероятен фотограф на бебета и малки деца. Калина успя да улови неповторими моменти, докато кърмех малкия си син, а с помощта на Христина Янева (Хедра), съосновател и член на Националната асоциация "Подкрепа за кърмене”, продължихме този толкова приятен процес близо 5 часа.

Разбрах, че ще се снимаш в нов филм – ще ни разкажеш ли малко повече за него?
Може би става въпрос за участието ми в режисьорския дебют на оператора Емил Христов - "Цинкограф”, който беше заснет миналото лято. Все още е прекалено рано да разкрия подробности около снимачния процес и моята роля в продукцията, тъй като филмът не е напълно готов.

Малко многодетни майки изглеждат толкова добре и не мога да не те попитам – как поддържаш перфектния си външен вид? Какви грижи полагаш за фигурата и кожата си?
Далеч съм от мисълта,че притежавам перфектен външен вид, но все пак благодаря. Със сигурност имам нужда от интензивни тренировки, които да поддържат тонуса ми, но засега грижите за децата изпълват изцяло ежедневието ми.

Кое е най-важното, на което искаш да научиш децата си?

Като всеки родител бих искала да науча децата си на най-важните човешки ценности и преди всичко – да преследват мечтите си.

138 12
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



66
Не е посочен 04.02.2014|15:50
Изглежда много по-малка отколкото е всъщност.
65
Не е посочен 13.12.2012|05:47
Не, жена като Милянкова не е прецедент, има много мутреси които плащат на лигави журналисти да пишат възторжени статии като тази.
64
Не е посочен 14.10.2012|06:58
Разликата между Ирена и Златките е, че техните мъже лесно се разделят с тях, докато този на Ирена е достатъчно ревнив и има достатъчно пари, за да не й го позволи. Когато си на 15, сама в чужд град, посред мутренските години, когато 30 годишният ти шеф ти е хвърлил око и алтернативата ти е да обслужваш многобройните клиенти на агенция Визаж, раждането на дете и създаването на семейство в тази крехка възраст, може да се окаже добро решение. Колкото до отглеждането на 4 деца - при прекрасни битови условия, материална осигуреност и добре платен помощен персонал, едва ли й е много тежко. Тази понапудрена и поизтупана история с голяма любов и осъзнато желание да стане майка на 15 години, която се тиражира ми идва в повече... А някой задавал ли си е въпроса, защо никъде, никога не се споменава името на мъжа й, защо няма снимки с него???
63
Не е посочен 14.10.2012|06:53
Разликата между нея и Златките е, че техните мъже лесно се разделят с тях, докато този на Ирена е достатъчно ревнив и с достатъчно пари, за да не го позволи. Когато си на 15, сам в чужд град, посред мутренските години, 30 годишният ти шеф ти е хвърлил око и алтернативата ти е да обслужваш многобройната клиентела на агенция Визаж, едно добро решение се оказва да родиш и създадеш семейство на тази крехка възраст. Колкото до отглеждането на 4-те деца, при прекрасни битови условия и добре платен помощен песронал, едва ли са голям проблем.
62
Не е посочен 06.03.2012|21:46
Добре изглеждаща млада жена, няма спор, но постоянното наблягане на това, че е станала майка на 15 години е притеснително, а тогава бащата на бебето е извършил криминално деяние, защото по НК е престъпление да имаш сексуални контакти с лице под 16г.Дали е удачно да я дават за пример, и 13 годишните майки-ромки кърмят децата си, понякога и от бедност, защото нямат пари за адаптирано мляко. Това геройство ли е според вас?
61
Не е посочен 06.03.2012|21:46
Добре изглеждаща млада жена, няма спор, но постоянното наблягане на това, че е станала майка на 15 години е притеснително, а тогава бащата на бебето е извършил криминално деяние, защото е по НК е престъпление да имаш сексуални контакти с лице под 16г.Дали е удачно да я дават за пример, и 13 годишните майки-ромки кърмят децата си, понякога и от бедност, защото нямат пари за адаптирано мляко. Това геройство ли е според вас?
60
Не е посочен 06.03.2012|12:26
О, не, не, мерси!
59
Не е посочен 06.03.2012|12:25
България, кво се чудиш. Пък и тя е по-скоро манекенка. За модел не бих я приела.
58
Не е посочен 06.03.2012|12:24
Въобще не ми харесва.
57
Не е посочен 06.03.2012|10:58
на мен ми е прекалено естествена.
56
Не е посочен 06.03.2012|10:57
И това също. Но да кажем, че това й го прощавам, все пак НЕ Е актриса.
55
Не е посочен 06.03.2012|10:57
Тази жена е всичко друго, но не и красива. Как може да е модел?!?
54
Не е посочен 06.03.2012|10:47
Обаче на снимката с червилото е много красива:)
53
Не е посочен 06.03.2012|10:30
С тия очила червените е много секси мацката!
52
Не е посочен 06.03.2012|10:28
Да, интересно е и определено ласкае героинята :)
51
Не е посочен 06.03.2012|10:26
Млада и красива майка - поражения по тялото - минимални!
50
Не е посочен 06.03.2012|10:21
На 15 да родиш - не е ли малко раничко,а ?
49
Не е посочен 06.03.2012|10:19
4 деца не са ли ѝ малко множко?
48
Не е посочен 06.03.2012|10:11
Посредствена си слаба актриса!
47
Не е посочен 06.03.2012|10:11
красива и естествена...това е наистина чудесно
46
Не е посочен 06.03.2012|10:06
те са заедно от десет години!кой е бил червив на 15?защо да не е преуспял човекът?
45
Не е посочен 06.03.2012|09:42
Много красива жена, но са толкова досадни с това кърмене
44
Не е посочен 06.03.2012|09:29
Жена като Ирена Милянкова пожелавам на всеки :)
43
Не е посочен 06.03.2012|09:17
ама има и доста грозни
42
Не е посочен 06.03.2012|09:14
ти нещо май завиждаш
41
Не е посочен 06.03.2012|08:40
Изобщо нямам идея кой е мъжа й,но който и да е едва ли е бил червив с пари на 15,когато е родила първото бебе
40
Не е посочен 06.03.2012|08:33
мхм и мъжа и 100% е някой случаен хванат от улицата и няма 5 мерцедеса и бинзнеси миснеси и не е червив с пари нали .... хахаххахаха
39
Не е посочен 05.03.2012|19:07
с когото са заедно над 10 години
38
Не е посочен 05.03.2012|19:07
няма лошо. щом разполагат с пари с мъжа ѝ, по-добре да ражда млада
37
Не е посочен 05.03.2012|19:05
36
Не е посочен 05.03.2012|16:50
Важното е да се отбележи, че и четирите деца са от един мъж. ;)
35
Не е посочен 05.03.2012|16:47
Съгласна! Образите, които налагат медиите въобще не са за подражание.
34
Не е посочен 05.03.2012|16:22
Много интересно интервю! Определена е талантлива и много красива и по някакъв начин разчупва клишето за родните моделки.
33
Не е посочен 05.03.2012|16:17
Всъщност...не е точно за пример с това първо раждане на 15 години...
32
Не е посочен 05.03.2012|16:17
31
Не е посочен 05.03.2012|16:13
Страхотна мацка...
30
Не е посочен 05.03.2012|15:55
направо я уби
29
Не е посочен 05.03.2012|15:54
да, тя си гигледа и те не са лишавани от нищо
28
Не е посочен 05.03.2012|15:21
Жена за пример
27
Не е посочен 05.03.2012|15:09
Красива и стойностна личност
26
Не е посочен 05.03.2012|15:06
25
Не е посочен 05.03.2012|15:06
а бе има и по-хубави :)
24
Не е посочен 05.03.2012|14:56
със сигурност не и е лесно да ги гледа :)
23
Не е посочен 05.03.2012|14:55
Прекрасна жена просто
22
Не е посочен 05.03.2012|14:53
пример за подражание :)
21
Не е посочен 05.03.2012|14:43
радвам се ,че има толкова много деца :)
20
Не е посочен 05.03.2012|14:37
не съм съгласна с теб, но всеки има право на мнение
19
Не е посочен 05.03.2012|14:37
тя още е модел, все пак е млада на 25 г
18
Не е посочен 05.03.2012|14:37
много си права, стига все сме слушали за Златките и Николета Лозанова. И аз искам да четем за жени като Ирена Милянкова.
17
Не е посочен 05.03.2012|14:26
Абе дайте да видим кой е този щастливия татко с 4 деца и такава хубава жена!
16
Не е посочен 05.03.2012|14:24
Да, ама Джаро искаше да я убие, тоя гадняр :)))
15
Не е посочен 05.03.2012|14:21
Ей, жена да си като Ирена Милянкова! Ти да видиш!
14
Не е посочен 05.03.2012|14:14
Хубава и стойностна жена. От повечко такива имаме нужда.
13
Не е посочен 05.03.2012|14:11
Все пак е била модел преди години - сега е само майка!
12
Не е посочен 05.03.2012|14:09
Но изключително слага актриса!
11
Не е посочен 05.03.2012|14:07
Толкова млада - а вече майка на 4 деца!
10
Не е посочен 05.03.2012|14:02
Това е най- якото, че е естествена:)
9
Не е посочен 05.03.2012|14:02
Застава зад стойностни каузи!
8
Не е посочен 05.03.2012|13:26
сега стана много популярно покрай сериала Под прикритие
7
Не е посочен 05.03.2012|13:25
умее да съчетава задълженията
6
Не е посочен 05.03.2012|13:25
Много е чаровна и е естествено красива, няма грам силикон по нея
5
Не е посочен 05.03.2012|13:19
Е как бе, Под прикритие не си ли гледала??
4
Не е посочен 05.03.2012|13:17
Браво на момичето, много силна натура, чудя се как се справя с толкова много отговорности наведнъж, важното е, че успява.
3
Не е посочен 05.03.2012|13:07
Никога не я бях чувала тази девойка, но след това интервю ми е идол! Браво на момичето, как се справя с всичко.
2
Не е посочен 05.03.2012|13:07
Толкова млада, а толкова много деца има. Дано е добър пример за тях и да ги възпитава на добродетели.
1
Не е посочен 05.03.2012|13:04
Не ми харесва толкова много Ирена, но пък изглежда на свестен човек, което е по-важното:) Желая й успехи!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay