Колко тежи короната на една Мис?

Мис България 2011 Ваня Пенева за промяната и компромисите след голямата победа

От дълги години битува едно вярване, че красивите жени... ами, те са просто красиви и това е достатъчно. Ситуацията обаче изобщо не стои по този начин, особено ако си лице на една нация. Не, не говорим за Бойко Борисов или Плевнелиев, а за един човек, който също носи важно послание.

Представяме ви Ваня Пенева, по-известна като Мис България 2011. Казанлъшката красавица обикаля Земята надлъж и нашир вече една година, като се занимава с благотворителност и представлява България. Потърсихме я малко преди да връчи короната на своята наследница, за да ни разкаже дали и колко тежи тя.

Как титлата Мис България те промени за тази една година?
Станах доста по-отговорна и доста по-организирана – включително и по отношение на външния си вид. В никакъв случай не бих могла да се определя като "кокетка" или "кокона", но определено започнах да внимавам как изглеждам и как се държа в една или друга обществена среда.

Според мен, когато се намираш в светлината на прожекторите и фокусът е съсредоточен върху теб, е задължително да премисляш какво правиш и как се държиш. Няма значение дали си Мис или не – важното е винаги да можеш да показваш най-доброто от себе си – поне това е моето лично желание и смятам, че съм го направила.

Може би в това се крие причината да ме харесат и изберат. На конкурса Мис Свят в Китай получих 51% зрителски вот и за мен това бе огромен комплимент. Настрана от това, станах много по-любознателна, по-отворена и наистина започнах да се интересувам от онова, което се случва: в България, по света, с децата, с възрастните... Много, много неща се промениха и всички - в положителна насока.

Това ли са най-важните качества, които трябва да притежава една Мис?
За мен една Мис България преди всичко трябва да бъде грациозна и изтънчена, да притежава магнетична харизма и добро сърце. Толкова много неща са важни. Когато например отидеш на конкурса Мис Свят, ти виждаш много красиви жени от всякакви нации, но по-важното е как те са се справили с отговорностите, които идват с титлата.

През тази една година те очакват обиколки по цял свят, хиляди събития и инициативи. Предстои ти да се сблъскаш с много тежки социални проблеми и номерът да ходиш по разни домове и да се правиш, че те интересуват, просто не минава. Всички знаем изтъркания лаф "Красотата ще спаси света". Истината е, че тя не би могла да го стори, но това, което може красотата, е да помага. Това е и ще продължава да бъде идеята на Мис България и на Мис Свят.

Колко тежи короната на една Мис?Мис България 2011 Ваня Пенева

А налага ли се Мис България да прави саможертви?
Единствените ограничения са, че през тази една година тя не може да сключва брак и да има деца. Но определено трябва да се отдадеш на работата си. На 90 процента, че и повече. Нямаш някакви забрани, но не върви да пренебрегнеш обществения си живот заради личния. Не можеш например да откажеш участие в някое телевизионно предаване, защото не си виждала близките си отдавна или защото ти се ходи на почивка. Напротив, трябва да бъдеш много стриктна и да правиш всичко, което ти се казва, като в същото време се опитваш, от лична гледна точка, ти самата да инициираш идеи.

Скоро предстои да бъде избрана и новата Мис България. Какво би ѝ пожелала и какъв съвет ще ѝ дадеш?
Бих ѝ пожелала на първо място да бъде отговорна. Да подкрепя каузата, която си избере, ревностно и с цялото си сърце. Пожелавам ѝ професионални успехи и да сбъдне своите мечти, защото всяка една, която е там, в момента мечтае да стане Мис България. Когато тя стане Мис България, ще ѝ пожелая да превърне онова, което ще ѝ се случи за една година, в нещо красиво и стойностно.

С какви благотворителни каузи се занимава Ваня и какви са нейните наблюдения върху живота на децата в неравностойно положение у нас, може да научите от iNews.bg.

15 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 21.04.2012|20:01
Да, така е, хубавица е ;)
5
Не е посочен 21.04.2012|20:01
Много ми хареса с черната рокля! ;)
4
Не е посочен 21.04.2012|19:02
Не знам дали й тежи, но определено й подхожда.
3
Не е посочен 21.04.2012|16:56
Надявам се новата мис да е поне на половина толкова прекрасна колкото Ваня.
2
Не е посочен 21.04.2012|15:42
Хубаво е момичето и разумно изглежда от интервюто.
1
Не е посочен 21.04.2012|15:42
Много е симпатична.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay