Наркоманът в Марк Джейкъбс проговори

Дизайнерът не крие, че е бил пристрастен към наркотиците

Наркоманът в Марк Джейкъбс проговори

Където има много пари, има много наркотици. Смеем да вярваме в този неписан, но сигурен закон, който изпълва луксозния живот на всеки втори холивудски мултимилионер. Не са малко хората, които напуснаха този свят заради силата на наркотичните опиати. Малко са тези, които дръзват да говорят открито за влиянието на белия прах в съвременния живот и въздействието, което има той, над стресираната им от славата личност.

Един от най-влиятелните дизайнери на модната среда в момента - Марк Джейкъбс, определено е име, което провокира вниманието към себе си. А когато талант като него говори за обществени табута, то със сигурност и най-безразличният към модата читател ще продължи да чете.


Творчески директор на модна къща "Louis Vuitton” и управител на собствената си линия "Marc by Marc Jacobs”, дизайнерът споделя за немския брой на списание Interview за разбиранията си за бляскав начин на живот и разликата между обикновения такъв.

"Луксът е всичко онова, от което нямаме нужда. Нуждаем се от храна, вода, дрехи и подслон, нали? Но хубавото вино, вкусната храна, красивият интериор и качествените дрехи не са наша нужда, те са просто прищявки”, започва с изказванията Джейкъбс.

Но наркотиците също са част от това специално меню. Самият Марк е водил битка с опиатите в миналото - двубой, за който никога не е говорил открито. Въпреки това преди време обществото го обвини за хероинов наркоман, а той просто остави слуховете да се размножават от самосебе си.

"Мога да кажа, че това е най-голямата глупост, която съм чувал някога за себе си. Преди всичко не бях огромен хероинов наркоман, а просто леко пристрастен”, споделя шеговито той. "За щастие, превъзмогнах пристрастеността си. Бях зарибен по наркотиците след като ги спрях, а не докато ги употребявах. Не познавам някой, който е "закачен”, докато все още се друса.”

Една страст се заменя с друга, а за Джейкъбс в момента това са добрият сън и пушенето. Дизайнерът е отворил нова страница в личния си живот, върху която се изписва здравословно съществуване, включващо и няколко часа фитнес тренировки. Фен е и на красивите татуировки, затова често обрисува тялото си с нови мастилени рисунки.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 13.06.2012|19:25
Промени начина си на живот и изглежда доста по-добре, за таланта и дума да няма!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay