Престъпно красИва

Превъплъщенията на една самоуверена госпожица

Добрите момичета отиват в рая, лошите - където поискат. Превъплъщението в лошо момиче обаче изисква умения, каквито само най-добрите модели притежават. Ива Янкулова може да бъде каквато пожелае. В реалността оставя ролите настрана и играе себе си - симпатична девойка, която не бихте и предположили в какви фотосесии е участвала. На път е да завърши Художествената Академия и това поглъща цялото ѝ време. Все пак успяхме да изкопчим подробности за стила в нейния живот. Твърди, че формулата на успеха е в съчетаването на работата със забавлението. И въпреки досегашните си постижения е наясно, че професионалният ѝ път тепърва започва.

Какъв е твоят личен стил?

Обичам контрастите и цветовете, понякога дори прекалявам. Един ден може да се облека много спортно, а следващите няколко дни да ги прекарам на високи токове, облечена в кожено яке и клин. Отношението ми към грима е същото, за мен няма правила. Все пак през деня рядко нося грим, а вечер предпочитам опушените очи.

Смяташ ли, че усещането за стил е относително понятие?
Повечето жени имат свой собствен стил, но той не винаги е стилен! В моите очи реалността е една, във вашите - други. Не може да съдим околните, особено ако те се чувстват удобно в своята кожа.

А какво те дразни в дрехите на българските жени?
Ще ми се да виждам спонтанни и цветни хора около себе си. Българката като че ли се страхуват от експерименти.

Престъпно красИва Престъпно красИва

Не може да определи нито един елемент на облеклото като "класически", защото самата тя не обича да бъде определяна като такава. Въпреки това няма нищо против да следва тенденциите в модата. Личният ѝ стил в крайна сметка е по-скоро на тийнейджър, току-що влязъл в гимназията. Кецове, плетени шапки, суичъри и смъкнати панталони. Не държи на скъпите дрехи, но хареса ли си нещо, не се лишава. Когато обстоятелствата я притиснат и все пак се наложи да се облече като жена, залага на черното. За нея това е подходящ цвят за всеки повод.

Ива излъчва детска наивност и признава, че за нея най-трудното превъплъщение пред обектива е зрялото. Не се възприема облечена с дрехи за зрели жени и предпочита снимките с бельо. И според нас голото ѝ тяло стои добре на всякакви снимки.

Харесва Джема Уорд, но няма пример за подражание. Твърди, че в модата всичко опира до индивидуалността на конкретния човек.

Престъпно красИва Престъпно красИва

Работила си в Япония. Какво би взела за себе си от техните модни тенденции?
В Япония наистина е много интересно. През седмицата няма да видите нещо прекалено крещящо, защото учениците ходят с униформи. Настъпи ли уикенда обаче, на ход са ужасно смелите, цветни и натруфени решения, дори от страна на момчетата. Донякъде са и кичозни, но на тях толкова им отива! И аз бих се обличала така.

Била си в Куба. Реализират ли жените собствен стил, когато живеят в подобен режим и не особено благоприятни икономически условия?
Не бих казала. Там няма магазини за дрехи. Случвало ми се е да ме спрат на улицата и да искат да си купят блузата от гърба ми.
47 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 04.02.2014|15:53
Ето една хубава българка!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay