Funk soul brothers

Момчетата от Southwick са с космически умения и земни разбирания

Пускам си първото им парче и политам из облаци от фънк, саксофони и любов. Душата ми се изпълва с наслада, кой би предположил, че има такива млади таланти у нас. Името на бандата се настанява в мислите ми. Southwick. Тези момчета ще променят българската сцена. А защо не и публика.

Те са Божидар Василев - TromBobby, Денис Попстоев, Волен Милчев - VoLion , Михаил Филипов, Симеон Петрунов, Деян Илиев и Александър Славчев. Всеки един от тях е израснал с музика, някои са грабнали и по една диплома в тази сфера. Затова не е никак чудно, че свирят като деца на Чарли Паркър. През февруари бандата им става на две годинки, а аз се чудя защо съм присъствала само на един техен лайв през това време. За сметка на това обаче успях да се докопам до тези таланти, за да ми разкажат малко повече за себе си.

Google казва, че Southwick е градче в САЩ. Заместете Google?


Боби: Буквалният превод на думата е "южен фитил”, но ние имаме по-дълбока връзка с това понятие. Преди 3-4 години аз и Дени Попстоев свирихме заедно по улиците, в подлезите, из градинки и училища. Тогава се запалихме по Maceo Parker - един от най-великите саксофонисти в света, свирил е с James Brown, Prince и куп други. В момента е на 68 години, но продължава да бъде фънк машина. Третото парче в един от първите му албуми се казва Southwick, а по-късно е преименувано на Shake everything you've got. С времето се превръща в емблематично за фънк музиката, вечна класика. До ден днешен си повтарям, че името ни описва перфектно.

Какъв ще е животът без музика?

Животът е музика. Без музика няма живот.

А какъв е с нея?

С музиката животът е истински. Слушаме я постоянно - когато се разхождаме, караме кола, возим се в такси, плачем, смеем се, мислим, танцуваме, правим секс. Не можем да живеем без музика.

Летите ли из розови облаци /Pink Skies е първото им парче/?

Летим! На последното ни шоу свирихме само и единствено авторска музика. Малко хора могат да се похвалят с това. Свирим собствената си музика. Това е нещо,което не може да не те накара да полетиш. Хората около нас...те го правят розово.

Кои са великите в музиката?

Споменахме вече Maceo Parker. Trombone Shorty, Fred Wesley, Marcus Miller, James Brown, D'angelo, Jill Scott, Erykah Badu и мнооого,много други. Ако не сте слушали някои от тях, потърсете ги в Youtube и ще разберете как са ни повлияли. Иначе музиката, която ни събира и която свирим, това е истинският фънк.

С кого сте на една сцена в мечтите си?

Ще ни се да творим заедно с всички гореизброени. Някой ден и това ще стане. Иначе Денис, Боби и Деян са свирили на една сцена с Poogie Bell. Той е един от най-фънки барабанистите в света. Свири с Marcus Miller, Prince и много други.

Похвално е, че не напускате България, макар много други музиканти да го правят.

Тук ни държи бандата. Ако след 5-6 години все още сме на родна почва, значи сме се справили.

Southwick са... groove, музика, екип.

И не са... типични. Особено за България. Ние сме нещо много нетрадиционно за родната сцена.

Имате шанса да отправяте обществени послания. Какво ще кажете на читателите ни?

Ходете по клубове. Слушайте хора и банди, които правят авторски парчета. Ако искате България да се прослави с качествена музика, то това ще може да се случи от млади хора със собствен стил.


Southwick се отнасят и с грижа към нуждаещите се. Групата e част от кампанията на I Can Toо, за която ще ви разкажем съвсем скоро. Благодарение на инициативата момчетата събраха сумата от 577лв. от своя благотворителен концерт на 18-ти ноември, а парите ще отидат за създаването на Център за деца с аутизъм в град Пловдив.

Следващият път, когато ще можем да чуем фънк звуците на тези свежари, ще бъде на съвместния им концерт с Рут Колева на 22 декември в Радио Кафе. Сигурни сме, че вече събухиме вашето любопитство за тяхната музика. Затова предлагаме алтернативен вариант - Soundcloud профила им, където можете да ги чуете, а актуална информация за тях да намерите на Facebook страницата им

15 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 16.01.2012|15:53
наистина дано да е факт, защото на мене ми звучи като плоски клишета
1
Не е посочен 24.11.2011|16:29
Искрено се надявам написаното в статията да стане факт.Колкото и да е стагниран музикалния пазар у нас качествена промяна ще настъпи,когато се даде поле на изява именно на такива изпълнители и съответно те да се отразяват .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay