"Американски пай 4" вече е по кината, а ние решихме най-сетне да видим известния презокеански сладкиш и върху тукашна покривка. Ако и вие имате подобни идеи, предлагаме ви една добра рецепта за осъществяването им.
За да оформите коричката, ще ви трябват:
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. студено прясно мляко
1 1/2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Изсипете всичко това в голяма купа и бъркайте до получаването на еднородна смес. Разпределете я равномерно по дъното и стените на форма за печене с диаметър около 20 см. Накъдрете ръбовете на тестото.
За вкусната плънка:
6 червени ябълки, обелени и нарязани
3/4 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
Смесете захарта, брашното, канелата и индийското орехче. Поръсете с полученото нарязаните абълки, след това ги разпределете върху приготвената коричка.
За топинга
1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. масло
Разбъркайте трите съставки до получаване на добре разпределена зърниста смес. Покрийте с нея ябълките.
Сложете така аранжирания суров пай във фурна, нагрята до 180 градуса. Пече се 45 минути. След това разполагате с класически американски пай, който е много по-подходящ за сладко похапване, отколкото за странните цели, с които се използва в първата част на едноименната комедия.
9 | 0 |