Белени домати

Събличаме доматите за една здравословна и вкусна рецепта

Белени домати

Все още се намираме в сезона на вкусните зеленчуци, когато най-лесното и бързо ядене е салатата. Витрините на магазините са отрупани със сочни червени домати, които неизменно присъстват в менюто ни.

Рецептата, която ви предлагаме обаче, е начин да го разнообразим. От Kulinar.bg ни обясняват стъпка по стъпка как да си направим белени домати.

Необходими продукти:
1 кг домати

морска сол
оцет


Начин на приготвяне:
Подберете здрави и не прекалено зрели домати. Измийте ги внимателно, без да наранявате целостта им и махнете дръжките.

Попарете доматите с вряла вода. След това веднага ги полейте със студена вода. Така махането на люспата и семето става лесно като детска игра.

Пригответе разтвор от вода и оцет по равни части. На литър течност се прибавят 30 грама сол.

Оставете отново водата да заври, потопете обелените домати и след две минути ги изцедете.

Можете да украсите  с магданоз. Рецептата е подходяща както за бързо и витаминозно хапване, така и при подготовката на зимнина.

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 17.08.2012|13:46
Някак си намира за излишно беленето на доматите, освен ако не са за малко дете или възрастен човек...
3
Не е посочен 17.08.2012|12:38
А ако не са белени,какво ще стане...Аз ги обичам на салатка
2
Не е посочен 17.08.2012|11:55
Аз предпочитам моята си рецепта за лютеница и кансервирани домати. Предложението тук също не е лошо.
1
Не е посочен 16.08.2012|20:35
Ооо това леко ми прилича на някаква бърза домашна лютеничка или лютичка?! Може да се добави печена люта чушка и става бомбааа;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay