Брускети. С домати, маслини, гъби, песто или пък дори и само със зехтин. Ароматните препечени резенчета хляб с право са сред фундаментите на италианската кухня от векове. А ето и нашето предложение как да си направите невероятно вкусни брускети в домашни условия - бързо и лесно.
Необходими са ви:
1 франзела
1 глава кромид лук
4 скилидки чесън
3 домата
2 сушени домата
2 стръка босилек
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
щипка сол
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете франзелата на четири, като разрезите са леко по диагонал.
В купа смесете нарязаните на ситно сушени домати, пресните домати, нарязани на малки кубчета и босилека.
В тенджерка загрейте зехтин и запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Когато си пуснат аромата, ги изсипете в купата при останалите съставки.
Добавете балсамовия оцет, сол и пипер на вкус и оставете да престои 10 минути.
През това време сложете върху хартия за печене франзелките и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Когато леко се препекат ги извадете и ги оставете да изстинат. След това с помощта на лъжица разпределете от сместа.
Още изкушения с италиански привкус може да откриете в Kulinar.bg.
3 | 0 |