Всички ние обичаме чипс, но рядко посягаме към него, най-малкото защото знаем, че това, което се продава в магазина, не е направено точно от картофи. Днес обаче ще ви разкрием една любопитна и изключително лесна рецепта за домашен чипс, който освен че е направен с изцяло истински съставки, е и в пъти по-щадящ за организма и теглото, защото не е пържен, а печен.
Необходими са ви единствено:
2 сладки картофа
1 ч.л. сол
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 100-120 градуса. Постелете две тави с хартия за печене.
Нарежете картофите възможно най-тънко. Наредете ги в тавите на разстояние. Поръсете със сол и пипер и сложете във фурната.
Когато картофките започнат да се запичат и да изглеждат сухи, ги обърнете.
Извадете на решетка и ги изстудете, както са на хартията за печене. Дори и чипсът да е леко мек, ще се втвърди, когато изстине.
Още вкусни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
5 | 0 |