Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери

Няколко полезни съвета

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери
Sergey Raskovalov/Bright Side

Едва ли може да бъдете изумени от ястия от чуждестранната кухня. Японски, италиански, грузински- можете да се насладите на ястия от почти всяка една държава.

Ще ви дадем няколко съвета за това как да се справяте с някои популярни ястия, за да показвате перфектни маниери.

Соев сос

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Не пълнете купичката със соев сос до горе. Японците препоръчват да се сипва малко количество и след това да се прибави още, ако е необходимо.

Джинджифил

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Някои хора обичат да поставят парчета джинджифил върху сушито. Всъщност, джинджифилът трябва да се яде в почивките между ястията. Той помага да се освежи устната кухина и да се подобри вкуса на ястието след това.

Уасаби

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Почитателите на пикантна храна са склонни да прибавят голямо количество уасаби към ястията си. Но в този случай, деликатният вкус на азиатската храна изчезва. Разбъркайте малко количество уасаби в соевия си сос или нанесете тънък слой върху сушито.

Сашими

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Вземете едно парче сашими с вашите пръчици (японската храна трябва да се яде или с пръчици или ръце, но не с вилица). Ръбът на рибата трябва да се потопи в соевия сос; не потапяйте цялото парче в него. И не отхапвайте рибата - тя трябва да се яде като цяло парче наведнъж.

Суши

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

С помощта на вашите пръчици обърнете сушито настрани. Вземете сушито с вашите пръчици, така че да хванете частта с рибата от едната страна и частта с ориза от другата. Потопете сушито в соев сос, така че сосът да достигне само до рибата. Според японците, вие ще можете да получите истинския вкус на това ястие само с този метод.

Рулца

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Вземете рулцето или с вашите пръчици, или с ръце, но не и с вилица. Краят на рулото трябва да се потопи в соевия сос. Не поставяйте цялото руло в соса и не го потапяйте от двете страни.

Паста

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Навийте няколко спагети на вилицата си, с помощта на лъжица или ръба на чинията. Не бива да навивате повече от 3 спагети.

Аджарски хачапури

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Не всички знаят как да ядат това ястие от грузинската кухня, без да се изцапат целите. Отчупвайте малки парчета от ръба на лодката и ги потапяйте в пълнежа. Когато остане само централната част на хачапурито, навийте я на руло и я изяжте.

Бургер

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Много често пълнежът на бургера изпада. Не е нужно да използвате нож и вилица, за да режете всяка хапка, но можете да разрежете бъргера на две. По-лесно ще бъде да държите половин бургер, без да изпадне плънката, вместо цял.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Ако искаш да накараш една жена да млъкне за половин час, попитай я какво ще облече утре.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато бедността се промъква през вратата, любовта с едно плясване на крилата изхвръква през...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница