Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери

Няколко полезни съвета

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери
Sergey Raskovalov/Bright Side

Едва ли може да бъдете изумени от ястия от чуждестранната кухня. Японски, италиански, грузински- можете да се насладите на ястия от почти всяка една държава.

Ще ви дадем няколко съвета за това как да се справяте с някои популярни ястия, за да показвате перфектни маниери.

Соев сос

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Не пълнете купичката със соев сос до горе. Японците препоръчват да се сипва малко количество и след това да се прибави още, ако е необходимо.

Джинджифил

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Някои хора обичат да поставят парчета джинджифил върху сушито. Всъщност, джинджифилът трябва да се яде в почивките между ястията. Той помага да се освежи устната кухина и да се подобри вкуса на ястието след това.

Уасаби

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Почитателите на пикантна храна са склонни да прибавят голямо количество уасаби към ястията си. Но в този случай, деликатният вкус на азиатската храна изчезва. Разбъркайте малко количество уасаби в соевия си сос или нанесете тънък слой върху сушито.

Сашими

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Вземете едно парче сашими с вашите пръчици (японската храна трябва да се яде или с пръчици или ръце, но не с вилица). Ръбът на рибата трябва да се потопи в соевия сос; не потапяйте цялото парче в него. И не отхапвайте рибата - тя трябва да се яде като цяло парче наведнъж.

Суши

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

С помощта на вашите пръчици обърнете сушито настрани. Вземете сушито с вашите пръчици, така че да хванете частта с рибата от едната страна и частта с ориза от другата. Потопете сушито в соев сос, така че сосът да достигне само до рибата. Според японците, вие ще можете да получите истинския вкус на това ястие само с този метод.

Рулца

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Вземете рулцето или с вашите пръчици, или с ръце, но не и с вилица. Краят на рулото трябва да се потопи в соевия сос. Не поставяйте цялото руло в соса и не го потапяйте от двете страни.

Паста

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Навийте няколко спагети на вилицата си, с помощта на лъжица или ръба на чинията. Не бива да навивате повече от 3 спагети.

Аджарски хачапури

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Не всички знаят как да ядат това ястие от грузинската кухня, без да се изцапат целите. Отчупвайте малки парчета от ръба на лодката и ги потапяйте в пълнежа. Когато остане само централната част на хачапурито, навийте я на руло и я изяжте.

Бургер

Ето как трябва да се храните в ресторант, за да покажете добри маниери Sergey Raskovalov/Bright Side

Много често пълнежът на бургера изпада. Не е нужно да използвате нож и вилица, за да режете всяка хапка, но можете да разрежете бъргера на две. По-лесно ще бъде да държите половин бургер, без да изпадне плънката, вместо цял.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Катаджия спира блондинка: -Госпожо в нарушение сте. Знака не го ли видяхте? Тук движението е само еднопосочно. -Е и к’во - сепнала се блондинката. – Аз да не би да карам в две посоки?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница