Кулинарни съвети от професионални готвачи (2-ра част)

Тези трикове се разкриват само на кулинарните курсове

Кулинарни съвети от професионални готвачи (2-ра част)
pixabay

Професионалните готвачи държат всичките си готварски трикове в тайна, споделяйки ги само със своите ученици. Въпреки това успяхме да открием няколко капки мъдрост за готвене.

Събрахме трикове за готвене от професионални готвачи от цял свят, за да ви помогнем да направите вашите ястия по-вкусни. 

9. Най-добрите палачинки

Независимо от рецептата, която следвате, винаги добавяйте 2 супени лъжици сметана към сместа. Този трик подхожда добре на всички видове палачинки и те се оказват много вкусни, пухкави и без пукнатини.

10. Захарта не е за сладост

Захарта може да бъде толкова добра подправка, колкото солта. Добавете малко захар към чиния с кисели краставички или пресни домати или доматено пюре - захарта ще намали естествената киселинност и ще направи по-добър вкус.

11. Най-трудното: перфектни пържени яйца

Трите компонента на идеално изпържените яйца са дебел тиган, масло и минимална топлина. Загрейте тигана и добавете 1/2 супена лъжица масло. То трябва да се разтопи бавно, без да пръщи. Разбийте яйцата и гответе за 4-5 минути. Добавете сол и се насладете на идеално пържени яйца.

12. Бистър бульон

Бистрият бульон е основният компонент в много супи, сосове и други ястия. За да направите кристално бистър бульон, трябва да готвите пиле на ниска температура, без капак за най-малко 3 часа. Не го оставяйте да кипне и отстранете пяната. След готвене за 1,5 часа, можете да добавите магданоз, целина, моркови и лук.

13. Хрупкав хляб

Ако месите хляб вкъщи, вероятно имате проблем с коричката. Трябва да поставите купа с вода във фурната, когато печете хляб. Парата ще направи магия и ще направи най-вкусната коричка, която сте яли някога. 

14. Правилно готвене на лук

Използвайте средна топлина и поставете олио и масло. Нарежете лука и пържете със сол. Солта прави 3 полезни неща: премахва миризмата на лука, помага да се сготви по-лесно и карамелизира, като добавя сладък вкус. 

15. Не се страхувайте от чесъна

Не само вампирите се страхуват от чесън! Миризмата му може да съсипе бизнес среща или романтична вечеря. Ако все още обичате да ядете, но не искате да отблъсквате хората, не добавяйте чесън към чинията. Вместо това можете да добавите сок от чесън. Така ще избегнете неприятната миризма и ще се насладите на любимия си вкус.

Бонус: Кажете не на тефлоновите тигани!

Забелязали ли сте някога, че е трудно да се приготви нещо с хрупкава кора върху тефлонов тиган? Причината е незалепващото покритие. Използвайте този тип тиган само за пържене на яйца и палачинки. Но ако искате месото или рибата ви да имат хрупкава коричка, купете тиган без тефлоново покритие. Ще забележите разликата. 

Надяваме се, че научихте нещо ново от статията. Знаете ли някакви трикове за готвене, които ще накарат всички останали да кажат "Уау!"? Споделете в коментарите някой ваш трик. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Мъж отива на работа. Под окото му голям бушон. -Кой те бушонира така? – питат го колегите му. -Жена ми. -И защо? -Ами защото се обърнах към нея на ти. -Глупости! Затова не може да те е...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Звяр, сляп, объркан, гладен, но който не яде, срамува се да яде, и който трябва само да кимне на...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница