Който си е измислил менюто за Великден - измислил. Вече няма време за чудене, минута е много, телефоните звънят, за да ни съобщят: "Христос Воскресе!" Поне част от празничния обяд трябва вече да е на масата, така че няма смисъл тепърва да ви съветваме как да си го приготвите. Затова решихме да ви дадем една свежа идея относно оползотворяването на остатъците от него. Работното наименование е "следвеликденска салата на пластове", ето и как да си я приготвите:
Необходими продукти за цяла голяма купа:
4 ч.ч. с всичко, що е зелено, салата и ви е останало от великденския обяд. Можете да лансирате дори репичките
2 домата, накълцани
2 ч.ч. сирене Чедър, нарязано на тънки ленти
1 ч.ч. грах
3 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки
2 ч.ч. шунка на кубчета (можете да я замените с какъвто друг колбас ви е останал, а също и с риба тон)
1/2 ч.ч. нарязан червен лук
1/2 ч.ч. майонеза
1/2 ч.ч. сметана за готвене
копър на вкус
1 ч.л. горчица
по желание, можете да добавите и варени картофи
Изключително лесна за приготвяне:
1. На дъното на купата "постилате" зеленината. Следват пластове в този ред: домати, едната чаша сирене Чедър, грах, яйца, шунка и лук.
2. Сосът, с който ще покриете салатата, се приготвя по следния начин: в по-малък съд смесете майонезата, сметаната, копъра и горчицата. Бъркайте до получаването на еднородна смес. Разпределете равномерно върху салата, след което покрийте цялата купа.
3. Оставете я да поседи в хладилника поне 1 час. Преди да я сервирате на масата, покрийте всичко това с втората чаша сирене Чедър.
Пожелаваме ви добър апетит - не само по време, но и след великденския обяд!
23 | 0 |