Знаете за онова време на деня, в което ви се похапва нещо по-леко, различно от основното ви ядене или просто снакс. Яденето на чипс обаче не е задължително да е нездравословно. Вземете например тортия чипс, който е по-безобидния вариант, или кракери, които можете и сами да приготвите, ако не ви допадат хилядите вариации, които предлагат хранителните магазини. И ние ще ви дадем рецептата за най-доброто и вкусно допълнение към снакса – салсата.
Салса за следобед или вечеря с чипс
1 консерва царевица
3 средни домата, накълцани на малки парченца
2 чушки (по желание и 1 малка люта)
2 авокадо, обелено и нарязано на ситно
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1/3 чаша свеж лимонов сок
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. пипер
В сравнение с всички останали рецепти, тази може би предлага най-лесният начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в една купа и в случай, че желаете оставете в хладилник да се охлади.
Можете да сервирате в малки купички за ядки, а останалата част съхранявайте в хладилник.
1 | 0 |