Овесени трюфели

Любимите шоколадови бонбони в по-здравословен вариант

Овесени трюфели

Високите температури често убиват желанието ни да се храним с висококалорични и мазни храни. Въпреки това, все още не сме загубили страстта си към шоколадовите изкушения. Когато разбрахме за рецепта, представляваща здравословен вариант на любимите трюфели, нямаше как да не я изпробваме на мига. В основата на този десерт се намират фините овесени ядки.

Нужните продукти:
100 гр. масло
100 гр. обезмаслено прясно мляко
200 гр. кафява захар
2 с.л. какао на прах
2 блокчета бял шоколад
50 гр. фъстъчено масло
200 гр. орехи или сурови лешници
300 гр. фини овесени ядки

Начин на приготвяне:
В средна по големина тенджера се смесват маслото, млякото, захарта, начупените блокчета шоколад и какаото. Миксът се слага на среден огън и се бърка, докато се разтопят и смесят съставките.

Тенджерата се сваля от огъня, а сместа се изсипва в голяма купа. След това се добавя фъстъченото масло и отново се бърка активно, докато се получи хомогенна консистенция.

Орехите или лешниците се смилат и се добавят към топлата смес, заедно с овесените ядки. След това се оставя да изстине за около 2 часа.

Когато сместа е стегнала, е време да се овалят и топчетата. Взима се малко количество от консистенцията и се овалва с длани, докато се получи вкусен трюфел. Действието се повтаря и с останалата смес.

Бонбоните се съхраняват в затворен съд в хладилника.

Трик: ако обичате сладкия вкус, можете да оваляте готовите трюфели в пчелен мед.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.06.2012|12:13
готови по ми харесват
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay