Петъчно си мечтаем само да се приберем на топло, да хапнем нещо и да се сгушим на дивана с книга в ръка и чаша вино в другата. Първата седмица на декември официално я посветихме на супата. За стоплянето ще ни помогне, освен любимото ни вино, и топлата супа, за чиято рецепта се консултирахме с Kulinar.bg:
Необходими продукти
200 гр. зрял фасул
½ ч.ч. фиде
30 гр. масло
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 мл доматено пюре
¼ зелка зеле бяло
2 моркова
2 картофа
100 гр. грах
Начин на приготвяне
Сварете фасула в 2 литра вода, посолете и запазете водата.
Запържете в маслото морковите, лука, целината, магданоза и чесъна, нарязани на дребно.
Изсипете запръжката във водата от боба и прибавете зелето, картофите и граха.
Добавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус.
Оставете всичко да ври на слаб огън 15 минути.
Прибавете 1/2 чаена чаша фиде и оставете да ври още 10 минути.
Добавете боба.
Сервирайте супата, поръсена с настърган кашкавал.
2 | 1 |