Скариди с масло и нудълс

Необходими продукти:

450 гр. сурови скариди, обелени и изчистени

500 гр. нудълс или спагети

1 с.л. зехтин

4 с.л. масло

4 скилидки чесън, нарязани на ситно

червен пипер

сок от половин лимон

1/4 ч.ч пилешки бульон (смесен с бяло вино)

сол 

черен пипер

Скариди с масло и нудълсPinterest

Метод:

1. Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средна температура. Наредете скаридите, поръсете ги с пипер и сол. гответе за 9 минути, без да покривате с капак, докато скаридите не добият леко кафеникав цвят.

2. Прибавете чесъна и обърнете скаридите за още 9 минути от другата страна, след което ги махнете от огъня.

3. В същият тиган добавете 2 ч.л. масло, бульонът с вино, по желание можете да добавите лют сос. Гответе 2,3 минути като разбърквате, след което сосът е готов.

4. Сварете пастата и я гответе 10 минути. Изсипете я в тигана със соса, прибавете скарите и разбъркайте. Понякога може да се наложи да добавите малко вода, за да не е суха пастата.

5. Сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?