Сладолед за милиони

А всъщност срещу три лева отиваш в друго измерение на вкуса

Сладолед за милиони

Много приятен магазин за сладории ни напомни защо италианците са истински майстори, когато заговорим за сладолед. И шоколад. Venchi е на мястото на стария магазин на Levi's, на ъгъла на бул. Витоша и ул. Солунска и просто приканва да влезете. Няма как.

От витрината първо ще видите едни огромни и апетитни парчета шоколад - черен, дори такъв с 90% какао, млечен, с ядки, цитруси, стафиди и какво ли още не. Абсолютно органичен, по вековна рецепта, идващ директно от Италия. Брандът е създаден през 1878 и до днес всички продукти се произвеждат в Пиемонт. Включително и тази, предлагани у нас.

Поводът да ви запознаем с мястото обаче, в сладоледът, който открихме супер случайно и вече е основна причина да посещаваме кокетното магазинче. Разбира се, че лятото ще ядем сладолед, какво друго! Не знам за вас, но ние все повече се разочароваме от тези, уж, италиански сладоледи, които са на всеки ъгъл. Те не са нито толкова вкусни, а за натурални и дума не може да става.

Във Venchi работят две сладки момичета, които ще ви обслужат с усмивка и ако знаете нищо за италианския начин за правене на вкусотии - ще ви разкажат всичко от-до. Видовете сладолед, които се доставят директно с хладилни камиони от Италия, са точно 12 на брой, и са разделени на плодови, разбирай вид сорбета, и такива, които са на сметанова основа. И са адски вкусни.

Задължително опитайте малиновия, който е направен само от плодове и ще си изядете и чашката от кеф. Другите, които не са за пропускане са абсолютно фантастичния черен шоколад с портокалови корички, ментата и капучиното, което е сякаш излято от голяма и ароматна чаша. И след това замразено.

Най-готиното е, че една топка от това ледено съвършенство струва 1.80, а две - 3 лева. Направо безплатно. Лятото е не само за море, а и за ядене на мноооого сладолед!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay