Фокача със смокини

Една различна версия на италианската вкусотия

Фокача със смокини
pixabay.com

Днес ще ви предложим една сладко-солена версия на италианската фокача.

За 2 фокачи са ви нужни:

  • 8 смокини
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • 11 гр. мая
  • 500 грама брашно
  • 1 супена лъжица сол
  • зехтин
  • 2 кафени лъжички прясна мащерка
  • 1 кафена лъжица морска сол

Накиснете маята и захарта в гореща вода. Оставете да постоят около 5 минути.

В купа смесете брашното и солта. Изсипете и маята и захарта. Измесете тестото, докато спре да лепне.

Разделете тестото на топки и ги сложете да постоят за час в намазнена тавичка.

Измийте и разрежете смокините на парчета. Сложете ги вътре в топките заедно с мащерката и солта.

Време е за печене. Печете на фурна на 200 градуса.

След около 15 години е време за похапване!

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Заради жените, тръгна лошо име на змиите...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Майчината любов е двигателят, който дава възможност на обикновения човек да направи...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Кое е нещото, което най-много харесвате в секса?
Резултати | Архив
Владислава Димитрова
Владислава Димитрова
психолог, психотерапевт
Владислава Димитрова е сертифициран холистичен психотерапевт към Инститyта за холистична психотерапия „Инсайт”
Тема: Депресия
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница