Фокача със смокини

Една различна версия на италианската вкусотия

Фокача със смокини
pixabay.com

Днес ще ви предложим една сладко-солена версия на италианската фокача.

За 2 фокачи са ви нужни:

  • 8 смокини
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • 11 гр. мая
  • 500 грама брашно
  • 1 супена лъжица сол
  • зехтин
  • 2 кафени лъжички прясна мащерка
  • 1 кафена лъжица морска сол

Накиснете маята и захарта в гореща вода. Оставете да постоят около 5 минути.

В купа смесете брашното и солта. Изсипете и маята и захарта. Измесете тестото, докато спре да лепне.

Разделете тестото на топки и ги сложете да постоят за час в намазнена тавичка.

Измийте и разрежете смокините на парчета. Сложете ги вътре в топките заедно с мащерката и солта.

Време е за печене. Печете на фурна на 200 градуса.

След около 15 години е време за похапване!

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Жена при гинеколог: - Съблечете се! А сега се разкрачете и бавно минете отгоре ми! - жената стреснато погледнала към старши-сестрата: - Правете каквото ви казва. Знае си работата, преди е работил...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Да определиш целта си е в началото на всяка победа. - У. Клемент Стоун
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Какво представлява за вас идеалното лято?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница