Италианските комбинации от продукти винаги създават радостно настроение на масата, както ще се убедите, когато приготвите тази свежа, ароматна и постна паста.
Необходими продукти за 4 порции:
3 тиквички, нарязани на ситни кубчета
1 връзка пресен чесън, ситно нарязан
2 с. л. копър, ситно нарязан
2 с. л. дребни ароматни натурални маслини
400 г пълнозърнести пене или макарони
Начин на приготвяне:
Тиквичките се слагат да се зачервят в 2-3 с.л. сгорещен зехтин, заедно с чесъна. Посоляват се леко и се подправят с черен пипер на вкус. Добавят се маслините и копърът.
Пастата се сварява в подсолена вода, според инструкцията на опаковката. Отцежда се и се сипва при тиквичките. Разбърква се на котлона за минута и се сервира.
Участвайте в играта на Jenite.bg и сп. Меню! Прочетете общите условия и отговорете на въпроса в статията "Съчетаване на храна и вино".
1 | 0 |