Рецепта за пица в тиган

15.10.2018 | 17:00
Ето как да си приготвите пица Примавера в тиган: Необходими продукти: 2 чушки, нарязани 1/2 глава броколи 1/4 глава лук 1 ч. чери домати зехтин сол черен пипер брашно 1 тесто за пица 1 ч. рикота 1 ч. моцарела Начин на приготвяне:  Загрейте фурната на 200 градуса. Вземете една тава, сложете...

Интересни идеи за декорация на яйца

07.04.2018 | 16:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Една от най-хубавите традиции, свързани с Великден, е боядисването на яйцата. Това е един много забавен, семеен момент, в който всеки може да развихри въображението си. Ще ви дадем няколко малко по-интересни идеи за декорация на яйцата, но разбира...

Морковен кейк за Великден

06.04.2018 | 14:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Трудно е да се проследи произходът на морковения кейк, но широката си популярност той дължи на САЩ, където се е появил за първи път в кафенета и ресторанти в началото на 60-те години на миналия век. Идеална компания за следобедния чай, сладкишът...

Колко калории има в една ябълка?

05.04.2018 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
"Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен"- всички сме чували този израз. Но колко калории има в една ябълка и наистина ли е толкова полезна за вас? Отговорът на експерите е "Да". Ябълките са вторият най-консумиран плод, след бананите, по...

Свинско на скара със сливи, червен лук и рукола

04.04.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ще ви представим една малко по-нетрадиционна рецепта за свинско месо. В рецептата са включени и сини сливи, червен лук и рукола. Ето как да го приготвите: Необходими продукти: 4 свински пържоли 1/2 ч. + 1 с. л. оцет 4 с. л. зехтин 4 сливи, нарязани...

Как се боядисват яйца с коприна (ВИДЕО)

04.04.2018 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ако искате да боядисате и да украсите яйцата си по някакъв по-различен начин тази година, имаме едно много интересно видео за вас. Всички знаем традиционните методи с памук или различни растения, но знаехте ли, че могат да се боядисват яйца с...

Как да боядисаме яйцата си с натурални оцветители?

04.04.2018 | 12:00 по статията работи: Калина Стоянова
Как да боядисаме яйцата си с натурални продукти? Иска ви се да спестите поредната доза химически оцветители на близките и семейството си за празниците? Има един много лесен, традиционен метод за боядисване на яйца, който става само с помощта на...

Пуканки от карфиол

03.04.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Едва ли има човек, който не обича пуканки, но всички знаем, че пуканките не са най-здравословната храна. Днес ще ви представим рецепта за едни доста по-здравословни пуканки: пуканки от карфиол. Необходими продукти: 1 глава карфиол, нарязана на малки...

Паста с пиле, лимон и аспержи

02.04.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ще ви предложим една интересна рецепта за паста, подходяща за пролетните дни. Необходими продукти: сол една опаковка спагети 1 с. л. зехтин 500 гр. пилешки гърди, без кожа черен пипер 2 с. л. масло 1 малка глава лук, нарязан 1 стръг аспержи 3/4 ч....

11 признака, че храната се е развалила

02.04.2018 | 14:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Според изследване, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко отравяне с храна. Свежестта на продуктите във вашата къща е от решаващо значение за вашето здраве и вашето семейство. И понякога можете да го разберете просто с чаша...

10 начина да разпознавате фалшивите вина

02.04.2018 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Робърт Паркър, един от най-влиятелните критици на вино в света, създава 100-точкова скала за оценка на качеството на виното. Според неговият подход вината, които имат 50-59 точки, се считат за неприемливи. Но всяко вино получава по 50 точки по...

Какво ще се случи с тялото Ви, ако започнете да ядете овес всеки ден

01.04.2018 | 14:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Закуската е най-важното хранене за деня. Чувате това постоянно, нали? Диетолозите и лекарите не спират да препоръчват овесена каша сутрин за закуска. И вие знаете, че работи! Например, тя може да помогне за намаляване на риска от сърдечни...

Полезен ли е йогуртът?

30.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Колко пъти сте яли йогурт за закуска тази седмица? Много? Ами, не сте единствените!  Йогуртът се смята за изключително полезен. Но наистина ли е толкова полезно, като се има предвид колко захар съдържа? Хранителни стойности: Тези стойности са...

Хрупкаво пиле с мед и сусам

29.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Днес ще ви предложим една рецепта за хрупкаво пиле, покрито със сладък сос от мед. Това пиле се сервира с ориз, а ако го опитате веднъж, няма да можете да спрете да го готвите.  Необходими продукти: 2 ч. прясно пилешко месо, нарязано на...

Сладолед, наподобяващ суши, който може да се яде с клечки

29.03.2018 | 11:00 по статията работи: Ася Фърцаловска  10
Креативно кафене в Ню Йорк подготвя нова тенденция за предстоящото лято 2018 г. Тази интересна идея съчетава италианската и японската кухня, като създава сладолед, който можете да ядете с пръчици, защото прилича точно на суши. Създадени са 46...

Тортелини с шунка и сирене

28.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Шунка и сирене, моля! Ето как да си приготвите вкусни тортелини с шунка и сирене: Необходими продукти: 1 с. л. зехтин 1 много малка глава лук, нарязан 3 скилидки чесън 350 гр. шунка 1 пакет тортелини черен пипер 2 ч. грах 3/4 ч. пилешки бульон 1/3...

Шоколадова торта без брашно

27.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Днес ще ви предложим една рецепта за шоколадова торта без брашно.  Необходими продукти: За тортата: 200 гр. черен шоколад 1/2 ч. масло 1 ч. л. кафе 1/4 ч. топла вода 1 ч. захар 4 големи яйца 3/4 ч. неподсладено какао на прах малини, за...

Зеленчуците са от природата. А кулинарното вдъхновение – от нас

27.03.2018 | 11:00 по статията работи: Jenite.bg
Да, въпреки че все още около нас е по-скоро снежно, отколкото пълно с раззеленяващи се дървета, официално пролетта настъпи. И биологичният ни часовник все повече ще отмерва ритъма на тялото ни по "новото" лятно време. А какво означава това, когато...

Цветни торти, които приличат на килими

26.03.2018 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска  14
Какво може да бъде по-хубаво от вкусна торта? Ако тортата е не само вкусна, а и красива. Алана Джоунс-Ман започва своите експерименти с декорация на торти през 2013 г. Тя създава невероятни торти, които приличат на рошави килими. Разгледайте тези...

Свинско с розмарин и чесън

26.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тъй като ни остава още малко време да хапваме свинско месо, ще ви предложим една интересна рецепта за свинско с розмарин и чесън.  Необходими продукти:  4 свински пържоли, котлети сол черен пипер 1 супена лъжица прясно смлян розмарин 2...

Пържен ориз със скариди

23.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Днес ще ви предложим рецепта за вкусно ястие с морски дарове. То се приготвя съвсем лесно и е изключително вкусно. Време е да започнем по-често да хапваме морски дарове, след като леко ги пренебрегвахме през зимата.  Необходими...

Какво е овесено мляко и полезно ли е за вас?

23.03.2018 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Бадемовото мляко вече не е на мода. Сега всички говорят за овесено мляко.  Едва ли ще успеете да прегледате Instagram-а си, без да видите поне една снимка на лате с овесено мляко или овесени ядки с овесено мляко. Но какво представлява и полезно...

Тако домати

22.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ще ви предложим рецепта за една версия на тако, която е много по-здравословна и е идеална за пролетта, която очакваме с нетърпение. Необходими продукти:  4 домата 1 ч. л. зехтин 1 средно голяма глава лук, нарязана на ситно 500 гр. говеждо...

Капрезе пържола

21.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Това е един много вкусен начин за приготвяне на пържоли. По този начин, местото става много приятно, не е тежко и ястието е много свежо. Необходими продукти: 3/4 ч. балсамов оцет 3 скилидки чесън 2 ч. л. мед 2 ч. л. зехтин 1 ч. л. мащерка 1 ч. л....

Пица Примавера в тиган

20.03.2018 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Отново ще ви предложим рецепта от любимата на всички и изключително вкусна италианска кухня. Ето как да си приготвите пица Примавера в тиган: Необходими продукти: 2 чушки, нарязани 1/2 глава броколи 1/4 глава лук 1 ч. чери домати зехтин сол черен...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...