Крилца с кориандър и лайм

19.01.2018 | 17:00
Това е един страхотен начин за приготвяне на пилешки крилца. Опитайте да ги направите вкъщи и ще бъдете впечатлени от резултата. Необходими продукти: За крилцата: 1/4 ч. зехтин сок от 2 лайма 1 ч. л. чесън на прах 1 ч. л. кимион 1 кг. пилешки крилца сол черен пипер За соса: 4 с. л. масло 2 с. л....

Супер лесни есенни вечери: Пеперони пица ролца

01.11.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички обичаме пица, но е време малко да разнообразим традиционния й вид. Днес ще ви предложим една рецепта за пеперони пица ролца. Ето как да си ги приготвите вкъщи: Необходими продукти: 1/4 чаша сос "Маринара" 1 ч. л. сушен риган брашно 1 тесто...

Трябва ли наистина да ядете сурови яйца?

01.11.2017 | 09:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Суровите яйца са част от доста традиционни рецепти, като домашна майонеза, дресинг за салата Цезар и т.н. Но напоследък все по-често се използват по нетрадиционни начини. Щангистите и атлетите ги добавят в смуутита за допълнителни протеини, други ги...

Супер лесни есенни вечери: Свински пържоли с чесън, розмарин и брюкселско зеле

31.10.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Време е да заменим пилешкото месо със свинско, предвид температурите навън. Днес ще ви представим една лесна рецепта за изключително вкусни свински пържоли, които се приготвят с чесън, розмарин и брюкселско зеле. Ето я рецептата: Необходими...

Супер лесни есенни вечери: Пиле с бърбън и чесън

30.10.2017 | 17:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Това е един страхотен начин да приготвите пилешкото месо, защото става сочно и вкусно. Ястието е толкова вкусно, че ако го приготвите за гости, ще помислят, че сте го купили от някой ресторант. Вижте какви продукти са ви необходими и как да го...

Храна, която е истинска наслада за сетивата

30.10.2017 | 15:00 по статията работи: Ася Фърцаловска  30
Тук са включени смуутита, купи с мюсли, закуски, лакомства и други вкусни неща, които изглеждат страхотно и са истинска наслада за сетивата ни. Създателят на тези красиви храни е микс от артистичност, любопитство и експериментиране. Разгледайте...

11 факта за храната, които всеки трябва да знае

30.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Мислим си, че знаем всичко за храната, или почти всичко, защото четем етикетите внимателно, но дали знаем всичко със сигурност? Ще ви представим няколко любопитни факта, които ще ви накарат да промените мнението си за традиционната храна. 1....

Супер лесни есенни вечери: Пиле с киноа и спанак

29.10.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Днес ще ви представим една рецепта за пилешко месо, приготвено със спанак и киноа. Необходими продукти: 1 чаша киноа 1 супена лъжица зехтин 2 големи обезкостени пилешки гърди сол черен пипер 1 супена лъжица масло 2 скилидки чесън 1 средно голяма...

Грешките, които всички допускаме, когато готвим картофи

28.10.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Всички много обичаме да похапваме картофи и затова често си ги готвим. Но има едни грешки, които всички допускаме. Слагаме картофите във вряща вода да се варят Това е лоша идея, защото картофът ще остане суров в средата. Водата е добре да бъде...

Супер лесни есенни вечери: Сьомга с мед и чесън

27.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Рибата е важна част от нашето меню, така че ще ви дадем идея как да приготвяте сьомга за вечеря. Една малко необикновена рецепта за риба, включваща мед и чесън. Ако сме ви заинтригували, продължавайте да четете: Необходими продукти: 3 с. л....

Паста в цветовете на дъгата

26.10.2017 | 10:00 по статията работи: Ася Фърцаловска  18
Линда Никълсън вижда пастата като възможност за създаване на изкуство. Тя боядисва пастата и прави различни форми, вдъхновени от природата и от ежедневни неща, които я заобикалят. Тя приготвя пастата сама и я оцветява с напълно естествени материали....

Хелоуин сладки

25.10.2017 | 15:30 по статията работи: Теодора Георгиева  20
Знаете, че на Хелоуин децата обикалят домовете на хората в страшни костюми и искат сладки. И разбира се, като всичко друго на Хелоуин, и самите сладки трябва да са страшни. Всякакви идеи са приемливи, стига да присъстват кръв, духове, кости, паяци и...

Как да си приготвим домашно тиквено лате?

25.10.2017 | 12:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Тиквеното лате стана много популярно в последните години. То има изключително приятен и нежен вкус. Ние ви предлагаме да си го приготвите сами вкъщи. Ще ви трябват: 1 чаша мляко 2 супени лъжици тиквено пюре 1 супена лъжица захар 1/4 лъжичка...

Супер лесни есенни вечери: Пене с наденица и гъби

24.10.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
В поредицата "Супер лесни есенни вечери" ви предлагаме рецепти от различни държави, а ястията се приготвят бързо и лесно, за да се улесним в делничните вечери. Днес ще ви предложим още една рецепта за любимата ни италианска паста. Ето как да си...

10-те най-опасни неща в кухнята

24.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Има неща, които използваме в кухнята всеки ден. Те са обикновени и изглеждат съвсем безобидни. Никога не сме се замисляли колко опасни могат да бъдат всъщност. Ще ви споделим няколко неща, които със сигурност ще променят навиците ви: 1....

Супер лесни есенни вечери: Фетучини Алфредо

23.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Италианската паста е представена от много различни видове тествени изделия, които са в различни форми. Фетучините са едни от най-популярните форми на паста. Те представляват плоски лентички. Най-популярната рецепта за фетучини е фетучини Алфредо,...

Пица с чоризо

22.10.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
За тази пица ще са ви нужни: 300 гр. тесто за пица 4 нарязани домати 180 гр, моцарела 2 супени лъжици зехтин 1/2 чоризо, нарязано на фино 8 черни маслини 1 клонка риган сол и черен пипер Затоплете фурната на 240 градуса.  Върху готово тесто...

Пюре от кестени

21.10.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Ще ви трябват" 800 гр. кестени 100 гр. целина 200 гр. мляко 150 гр. масло 50 мл. сметана сол, черен пипер В намаслен с масло тиган запържете целината. Добавете и млякото. След това сложете и кестените и сметаната. След като свалите от котлона,...

Супер лесни есенни вечери: Пилешка яхния

20.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Пилешката яхния е много популярно ястие, но има хиляди начини, по които да се приготви. Днес ще ви предложим една рецепта за вкусна яхния, която се приготвя бързо: Необходими продукти: 2 с. л. масло 2 големи моркова, почистени и нарязани на...

Супер лесни есенни вечери: Посоле

19.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Насладете се на вкусната мексиканска кухня без никакви усилия: Необходими продукти: 4 чаши пилешки бульон 1 кг пилешко месо 2 чаши бланширани чушки 1 глава лук, нарязана 2 скилидки чесън 1 супена лъжица кимион 1 супена лъжица риган 2 ч. л. чили 2 ч....

Получавате ли достатъчно витамин D3? Ето какво трябва да знаете

18.10.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Зимата идва. Но само защото се подготвяте да кажете "Сбогом" на слънчевите лъчи за няколко месеца, не означава, че трябва да се сбогувате и с витамин D, известен като "слънчевият витамин". Всъщност, съществуват 5 различни вида витамин D, които са...

3D лате изкуство

18.10.2017 | 16:30 по статията работи: Ася Фърцаловска  29
17-годишната Дафне Тан от Сингапур предпочита да превръща кафето в изкуство пред това да го пие. Тя започва да експериментира преди година, а вече има хиляди фенове в интернет и привлича вниманието на организаторите на Сингапурския кафе- фестивал....

8 храни, които не бива да ядете на обяд

18.10.2017 | 15:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Често чуваме, че закуската е най-важното хранен за деня, но това, което ядем за обяд също има огромно значение. Ако изберете правилната комбинация за обяд, може да имате енергия през целия ден. Но ако не ядете подходящите неща, ще бъдете...

Заредете кухнята си с тези здравословни продукти за есента

18.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Здравословното готвене е толкова забавно през есента, с хиляди вкусове, подправки, които правят сезона по-хубав и предлагат неограничени комбинации и рецепти. Има няколко продукта, които ще искате да имате на разположение през по-хладните месеци....

Супер лесни есенни вечери: Печена сьомга

17.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички знаем, че е изключително важно да ядем риба. Препоръчително е поне веднъж или два пъти в седмицата менюто ни да включва риба и морски дарове, затова ще ви предложим една изключително лесна рецепта за печена сьомга, за да можете да ядете риба...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...