Как да се справите със строгия шеф?

Ако светът му е крив, не позволявайте да прави и Вашия такъв

На почти всеки му се е скучвало да има шеф, който постоянно да вика, да  е все недоволен от нещо и да има свъхизискавания към подчинените си. Понякога в такава атмосфера не се издържа. Все пак, не бъдете крайни и не бързайте да напускате, особено ако работата, която вършите, Ви допада и заплащането е добро. Ние ще Ви помогнем да се справите с досадния шеф с няколко съвета.

Вършете съвестно задълженията си - Колкото и да изисква, и да е взискателен, ако той вижда, че Вие се справяте перфектно с поставените задачи, и сте прилежни и съвестни, поне малко ще омекне. Далеч сме от мисълта, че хората се променят и той ще стане кротък и мил като агънце, но поне отношението му към Вас ще е съобразено с възможностите Ви. В крайна сметка, отишли сте да вършите работа и това би трябвало да се оценява!

Правете предложения по различни проекти! - Старайте се да изпъквате, да не седите в сянка. Така той ще види, че си има работа с професионалист и човек, който иска да напредне в работата си. Нищо чудно следващия път да направи оперативка, на която да не мрънка, а да похвали тъкмо Вас!

Опитвайте се да се шегувате с него! -Звучи Ви дръзко? Защо да не го напраивте? Това, че е шеф, не означава, че не е човек като всички нас. Просто бъдете себе и и разведрете ситуацията. 

Не си замълчавайте за важните неща! - Ако има неща, които не ви харесват и най-вече накърняват личните Ви права, то не си мълчете! Може да сте подчинен, но все пак имате права! Отстоявайте си ги!

Ако все пак предложенията ни не помагат и той не променя отношението си към Вас, то може би наистина е по-добре да потърсите някое по-спокойно местенце.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница