Днес ще ви предложим една рецепта за печена пъстърва в компанията на картофено пюре. С това ястие върви неизменно и чаша вино. А ако сте заедно с любимия, със сигурност вечерята ще се превърне в спонтанна романтична среща.
Необходими продукти:
2 пъстърви
500 гр картофи
100 гр масло
150 мл прясно мляко
1 дафинов лист
1 ½ лимон
черен пипер
босилек
Начин на приготвяне:
Пюрето
Обелете и нарежете на едри парчета картофите. Сварете ги заедно с дафиновия лист. Тази подправка ще придаде интересен вкус на пюрето. Когато жълтите зеленчуци напълно омекнат, изцедете водата и отстранете дафиновия лист. Пасирайте картофите, като добавите 50 гр масло и прясното мляко. Така вкусът на картофеното пюре ще стане още по-мек.
Пъстървата
Разтопете остатъка от маслото. Добавете към него сока на един лимон, черен пипер и босилек. Поставете рибите в тефлонова тавичка и залейте с получения сос. Печете около 25-30 мин.
Може да оформите картофеното пюре на топки с помощта на лъжица за сладолед. Ако нямате такава, сложете внимателно гарнитурата отстрани на рибата.
Това ястие се прави бързо и изглежда много изискано. Като допълнение може да добавите зеленчуци, приготвени на пара, по ваш вкус.
6 | 1 |