Пиле моцарела

Пиле моцарела
Chelsea Lupkin

Днес ще ви предложим една рецепта за вкусно италианско ястие, което можете да приготвите бързо през някоя делнична вечер. Ето как да си направите пиле моцарела вкъщи:

Необходими продукти: 

1 с. л. зехтин

4 обезкостени пилешки гърди

сол

черен пипер

3 скилидки чесън

2 с. л. оцет

1 консерва домати

1 с. л. босилек

4 резена моцарела

магданоз

Начин на приготвяне:

В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете пилето и подправете със сол и черен пипер. Оставете за 8-10 минути, след това обърнете от другата страна и гответе още 8-10 минути. Извадете месото в чиния и оставете настрани. 

Добавете чесъна в тигана и гответе около 1 минута. След това добавете оцет, доматите и босилека и оставете соса на котлона около 5 минути. 

Върнете местото в тигана при соса. Поставете по един резен моцарела върху всяко парче месо и оставете да се разтопи. 

Гарнирайте с магданоз и сервирайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!