Пияно пиле с ароматни подправки

Бира, пиле, картофки и полъх от Прованс

Пияно пиле с ароматни подправки

По традиция различните алкохолни напитки имат своето запазено място в света на кулинарията. Те правят гозбите по-сочни, обогатяват различните ястия и добавят интересни нотки към вкусовите им композиции. Любимата напитка на лятото, бирата, не представлява изключение от това правило. А когато се намира в компанията на пилешко месо и ароматни подправки, идилията е пълна.

Необходими продукти:
1 пиле
3 ч.ч. бира
1 глава чесън
3 с.л. масло
мащерка, розмарин и майорана на вкус

Начин на приготвяне:
Разрежете пилето по средата или пък на две половини. Посолете го, намажете го обилно с масло и го поставете в съд за печене.

С помоща на нож направете разрези и във всеки от тях поставяме скилидка чесън. Поръсете със сместа от подправки и залейте с бирата.

По желание наредете отстрани и пресни картофки. Не забравяйте да овкусите и тях с подправки и бира.

Завийте плътно с фолио и печете на силна фурна до готовност.

Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay