Хрупкаво пиле с мед и сусам

Хрупкаво пиле с мед и сусам
SALLY MCKENNEY

Днес ще ви предложим една рецепта за хрупкаво пиле, покрито със сладък сос от мед. Това пиле се сервира с ориз, а ако го опитате веднъж, няма да можете да спрете да го готвите. 

Необходими продукти:

2 ч. прясно пилешко месо, нарязано на късчета

1/3 ч. мед

1/3 ч. соев сос

1 с. л. сусамово масло

1 с. л. оцет

1 с. л. кафява захар

1 скилидка чесън

1/4 ч. сусам

Хрупкаво пиле с мед и сусамSALLY MCKENNEY

Начин на приготвяне:

Запържете месото и след това го покрийте с капак, за да остане топло. 

След това направете соса: В малък тиган сложете всички останали съставки, без сусама. Пуснете котлона на средна температура. Оставете сместа да заври, след това намалете топлината и оставете сместа да къкри. Оставете я на котлона, за да се сгъсти, около 1-2 минути. 

Сложете пилето в тигана със сместа. 

Поръсете със сусама. 

Сервирайте с ориз или задушени зеленчуци.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.



Можете да отидете на Начална страница