Супер лесни есенни вечери: Пилешка яхния

20.10.2017 | 12:00
Пилешката яхния е много популярно ястие, но има хиляди начини, по които да се приготви. Днес ще ви предложим една рецепта за вкусна яхния, която се приготвя бързо: Необходими продукти: 2 с. л. масло 2 големи моркова, почистени и нарязани на кръгчета 1 стрък целина, нарязана сол черен пипер 3...

Супер лесни есенни вечери: Печена сьомга

17.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Всички знаем, че е изключително важно да ядем риба. Препоръчително е поне веднъж или два пъти в седмицата менюто ни да включва риба и морски дарове, затова ще ви предложим една изключително лесна рецепта за печена сьомга, за да можете да ядете риба...

Супер лесни есенни вечери: говеждо с броколи и чушки

16.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Говеждото месо не е особено популярно в България и не се консумира масово, но това не пречи да експериментирате. Има много интересни ястия, включващи говеждо месо, които може да ви харесат и да включите към менюто си. Днес ще ви представим...

Супер лесни есенни вечери: гулаш

06.10.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Гулашът е традиционно унгарско ястие, което се приготвя от месо, лук и чушки. Гулашът е ястие тип яхния и е много подходящо за есенния сезон. Ето я и рецептата: Необходими продукти: 2 супени лъжици зехтин 1 средно голяма глава лук, нарязана 2...

Супер лесни есенни вечери: Печени спагети

03.10.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Тъй като всички сме изключително заети и нямаме много време вечер да приготвяме сложни ястия, които отнемат много време, ще ви даваме идеи за лесни ястия за вечеря, подходящи за есенния сезон. Ето как да приготвите спагети на фурна: Необходими...

Рецепта за сос чедър

22.09.2017 | 16:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Нужни са ви: 100 гр, сирене чедър 200 гр, сметана 1 кафена лъжица брашно червен пипер бяло вино сол, черен пипер В малка купа смесете брашното, сметаната и виното. Добавете чедъра, нарязан на малки парчета. Добавете брашното. Овкусете....

Супа лазаня

18.09.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лазанята е едно от най-вкусните ястия. Супите са полезни и страхотни за студеното време. А как ви се струва комбинация от двете? Ще ви представим рецептата за една по-различна супа. Надяваме се да ви хареса. Необходими продукти: 1 супена лъжица...

Супа минестроне със зеленчуци

15.09.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Свежи зеленчуци, бял боб и вкусна паста се събират в това страхотно вегетарианско ястие. Подготовката за супата трае около 18 минути, а цялото време за приготвяне е около 40. Ето как и вие да се насладите на тази вкусна супа: Необходими продукти: 2...

Пиле с лимонов пипер

10.09.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лимоновият пипер прави печеното пиле интересно отново. Лимоновият пипер е смес от няколко подправки. Използва се за маринати, сосове, ястия с месо, риба и други. Той придава свежест и добър вкус на ястията. Ето и рецептата за пиле с лимонов...

Рецепта за тако супа

08.09.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Есента е сеознът на супите. След яденето на студена храна няколко месеца през лятото, нямаме търпение да започнем да се глезим с вкусни, топли супи. Днес ще ви представим рецепта за тако супа: Необходими продукти: 1 супена лъжица рапично масло1...

Ризото с гъби

07.09.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ризото е едно от най-вкусните ястия, които можете да си приготвите и днес ще ви представим рецепта за ризото с гъби:  Необходими продукти: 8 кафени чашки пилешки бульон 1 супена лъжица зехтин 1 глава лук, нарязана на ситно 2 скилидки чесън 200...

Вкусни пълнени домати

23.08.2017 | 17:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Ще са ви нужни: 6 домати 1 патладжан 2 тиквички 1 червена чушка 2 глави лук стръкчета мащерка Оставете да заври вода. Направете разрез на доматите и ги пуснете във врящата вода за 30 секунди, а след това в студена вода. След това ги оставете да...

Лесна и вкусна рецепта за брюкселско зеле

17.08.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ако преди 10 години някой ми беше казал, че брюкселското зеле ще бъде любимата ми храна, вероятно щях да се изсмея. Но сега, след като разбрах този вкусен начин да го приготвям, мога да го ям постоянно. Тази рецепта отнема по-малко от 15 минути и е...

Рецепта за домашни фалафели

01.08.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Фалафелът е пържено топче или кюфте, направено от нахут и/или бакла. Обикновено фалафелът се сервира в табун, наричан още лафа или арабска питка в съчетание с хумус и салата табули. За родина на фалафела се приема Египет. Знаехте ли, че е...

Лазаня от патладжани

31.07.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лазанята е едно от най-вкусните ястия, които съществуват, но в повечето случаи не е особено подходяща за лятото. В лазанята се слагат много продукти и повечето от тях са тежки и мазни и не са подходящи за горещото време. Днес ще ви предложим една...

Рецепта за лятна манджа

28.07.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лятото е сезонът на повечето от зеленчуците и е хубаво да се възползваме от изобилието от витамини, които има в тях. Основното меню през лятото е салата, но тъй като не можем да ядем салата на всяко хранене, днес ще ви предложим рецепта за лятна...

Вкусна рецепта за традиционна паеля

22.07.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Паелята е ястие с ориз, произхождащо от Испания. За да си го приготвите, ще са ви нужни: 400 гр. ориз 1 пиле на късчета 250 гр. калмарени кръгчета 12 скариди 600 гр. миди малко бяло вино чорисо (пикантен колбас от свинско месо) 2 червени чушки 250...

Рецепта за канелони със сирене и кашкавал

14.07.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Пастата е едно от най-вкусните ястия, за което сме много благодарни на италианците. Има много видове паста, но един от най-популярния вид е канелони. Те представляват навити на рула кори лазаня. Приготвят се, като се пълнят с плънка, редят се в тава...

Безглутенови палачинки

09.07.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Глутеновата непоносимост или цьолиакия засяга все повече и повече хора. За хората с такава непоносимост е изключително важно да изключат от менюто си всички храни, които съдържат глутен. При поставянето на диагнозата повечето хора смятат, че трябва...

Как да приготвите зеления фасул?

04.07.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Зеленият боб е един от най-вкусните зеленчуци, но за съжаление можем да му се наслаждаваме само няколко седмици през годината. Сега сме в сезона на зеления фасул, така че ще ви предложим рецепта за едно вкусно, постно ястие, което можете да...

Рецепта за вкусна домашна майонеза

25.06.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Днес ще ви представим рецепта за домашна майонеза. Всички знаем колко вредна е тази от магазина и много по-добре е да си я направим сами. Ще са ви нужни: 2 яйца 50 мл. зехтин оцет 1 кафена лъжица горчица няколко стръка лук сол, черен...

Сьомга с куркума

11.06.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Ястието, което ще ви приготвим днес, е много диетично, тъй като е богато на фибри, протеини, витамини и Омега 3. Нужни са ви: 500 гр. спанак 4 праза 3 супени лъжици оризово брашно 1 лъжица куркума на прах 6 филета сьомга зехтин 3 супени лъжици соев...

Рецепта за гръцка салата

10.06.2017 | 12:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Гръцката салата е една от любимите ни и затова днес ви предоставяме вкусна рецепта за нея. Ще са ви нужни (за 4 души): 1 краставица 4 домата 1 глава лук 200 грама сирене фета маслини каперси зехтин Обелете краставицата, нарежете я на дребно,...

Лимонада с лавандула

08.06.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Лавандуловото масло има безкрайно приложение и все пак лавандуловите цветчета не се използват достатъчно в кухнята. Лавандулата има особено аромат и не може да се използва по много начини, но днес ще ви предложим един много лесен: лавандулова...

Какво представлява драконовият плод и как да го ядете?

26.05.2017 | 18:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Драконовите плодове, известни още като питая, са увеличили популярността си, благодарение на модата със смутитата. Но какво точно представляват? Овалните плодове с леко зелени шипове изглеждат като яйце от митично създание, но всъщност са плодовете...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Колко време имахте връзка с партньора си, преди да сключите брак?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти
Красивите души не изтрайват дълго в този свят. И наистина, как могат големите чувства да...
Вдъхновете се докрай!
Между блондинки: – Вече съм майка! – Момиче или момче? – Момиче е. – Как се казва? – Кръстена е на двете си баби! - Мара и Тонка! - Маратонка...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...