"LVMH" днес официално прибавят и "Bulgari" към портфолиото си с луксозни марки

И "Bulgari" става част от силата "LVMH"

"LVMH" днес официално прибавят и "Bulgari" към портфолиото си с луксозни марки

"Louis Vuitton Moët Hennessy " или луксозният френски конгломерат днес ще обяви контрола си над италианската компания "Bulgari", с което ще добави още едно известно име към списъка с гигантите на лукса в световен мащаб.

От New York Times съобщават, че фамилната компания се съгласила да обмени 51% от акциите си за дял от "LVMH" на стойност 16.5 милиона, което прави "Bulgari" вторият най-голям акционер на интернационалната група. Според споразумението италианската фамилия ще има възможността да заеме и две места в Управителния съвет на "LVMH".

"Открихме в Бернар Арно и компанията, която е изградил, всички елементи, които са необходими да гарантират дългосрочното бъдеще на "Bulgari", заявиха Пауло и Никола Булгари, респективно глава и вицепрезидент на бижутерната компания, в официално съвместно изявление, визирайки собственика на "LVMH".

Изпълнителният директор на "Bulgari", Франческо Трапани, който господин Арно нарече "движещата сила зад развитието на "Bulgari" през последните 20 години", ще се присъедини към борда на директорите.

Със 127-годишната си история, престижната компания, която произвежда класови бижута и часовници и притежава няколко хотела по света, се оказва цел на "LVMH" от няколко години насам. И след като вече имат 51% от акциите, Арно не скрито показва намерението си да придобие цялата компания. 

През октомври "LVMH" откупиха 14.2% от акционерния капитал на друга луксозна компания - "Hermès", която стана част от една група от повече от 60 имена със световна репутация - "Christian Dior", "Givenchy", "Fendi", "Céline" ... Това са само част от компаниите, които представляват мощна сила в модата и лукса, но сме сигурни, че "LVMH" няма да спрат до тук, тъй като президентът Бернар Арно е един от най-агресивните играчи на световния бизнес.

И такива неща се случват в резултат на големи амбиции…а беше 1854г., когато Луи Вуитон правеше куфари за императрица Евгения.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay