10-те най-скандални корици на списания

От Джон Ленън до Бритни Спиърс - вижте кои са личностите на спорните корици, около които се вдига най-много шум

10-те най-скандални корици на списания

Кориците на списанията в света на модата и забавлението винаги се правят с цел да бъдат интересни и забелязвани. Понякога обаче се появява корица, която не само буди интерес у потенциалния читател, но и чрез посланието, което носи, кара хората да говорят за нея дълго време след пускането на съответния брой на пазара.

Вижте кои са най-спорните корици от 1981 година насам, за които светът продължава да говори и днес.

Rolling Stone: Йоко Оно и Джон Ленън, 1981 година
След като прочетете материала докрай, ще се убедите, че Rolling Stone е едно от изданията с най-спорни корици. Корицата на януарския брой през 1981 година включва снимка, заснета от Ани Лейбовиц. На нея Джон Ленън лежи гол до облечената му съпруга Йоко Оно.

Самият брой на списанието излиза в деня на убийството на музиканта, което спомага за по-бързото разпространение на скандала.

Vanity Fair: Деми Мур, 1991 година

10-те най-скандални корици на списания

Днес звездите правят цели фотосесии с новородените си деца или още докато са бременни, за да ги продадат на различни списания с благотворителна цел или с цел печалба. Но през 1991 година подобни снимки изобщо не са били толкова разпространени.

Затова когато бременната Деми Мур позира чисто гола за Vanity Fair, критиците обявяват тази дързост като "порнография”. Други възхваляват смелостта на актрисата, която решава по този начин да покаже красотата на бременността.

Vanity Fair: Кей ди ланг и Синди Крауфорд, 1993 година

10-те най-скандални корици на списания

Фотографът Хърб Ритс заснема супермодела Синди Крауфорд и канадската изпълнителка кей ди ланг (тя държи името й да се изписва с малки букви) за корицата на августовския брой на списанието през 1993 година.

Това, което превръща корицата в спорен продукт, е фактът, че при заснемането на фотосесията кей ди вече е признала, че е лесбийка, а на корицата Синди "бръсне” облечената като мъж изпълнителка.

Наблягането на темата за различната сексуална ориентация през 1990 година определено предизвиква шум сред обществото. Всички знаем, че днес подобен ход би направил далеч по-слабо впечатление.

Rolling Stone: Джанет Джексън, 1993 година

10-те най-скандални корици на списания

В периода, в който Джанет изоставя образа на мило момиче, вече известната по цял свят поп звезда се появява на корицата на списание Rolling Stone със снимка, която буди възмущението на обществото.

Джанет позира гола от кръста нагоре, като гърдите й са прикрити от ръцете на тогавашния й съпруг Рене Елизондо-младши. Отново - нещо, което не би породило скандал през 2014 година, преди 20 години взривява общественото мнение.

Rolling Stone: Бритни Спиърс, 1999 година

10-те най-скандални корици на списания

17-годишната по това време Бритни позира по провокативен начин за корицата на Rolling Stone, като върху себе си носи единствено бельо. Критиците са недоволни и изразяват мнение, че не е правилно едно 17-годишно момиче да бъде сексуализирано по този начин.

Като имате предвид как се обличат днешните 17-годишни момичета и по какъв начин техните връстнички сред звездите се появяват по официални събития, можете да си направите сметка до каква степен се е променил светът!

Entertainment Weekly: момичешката банда Dixie Chicks, 2003 година

10-те най-скандални корици на списания

Скандалът около американската кънтри банда се разразява още през 2003 година заради откритото противопоставяне на момичетата срещу президента Джордж Буш. И по-точно - срещу Буш и американското нашествие в Ирак.

След коментарите, които певиците отправят срещу американския държавен глава, песните им падат стремглаво надолу в класациите на "Билборд”. Обществото налага бойкот на музиката, която създават.

По-късно същата година момичетата от групата изгряват чисто голи на корицата на сп. Entertainment Weekly, като телата им са покрити само с изрисувани надписи. Текстовете носят както положителни, така и отрицателни послания. Така преди повече от десет години групата предизвиква сензация, която днес вероятно би била забравена още на следващия ден от излизането на броя.

Vogue: Леброн Джеймс и Жизел Бюндхен, 2008 година

10-те най-скандални корици на списания

Баскетболната звезда и супермоделът целенасочено или не попадат в скандална ситуация, след като се снимат за априлската корица на Vogue.

На снимката Джеймс крещи ядосано, докато Жизел се усмихва, облечена в красива зелена рокля. Критиците определят корицата като расистка, понеже буди асоциации с постера на филма "Кинг Конг” заради идеята разярен черен мъж да бъде поставен до беззащитна бяла жена.

Vоgue: Ким Кардашян и Кание Уест, 2014 година 

10-те най-скандални корици на списания

В този случай породеният скандал няма нищо общо с дрехите или липсата на такива. Корицата, станала известна с името Кимие (от първите имена на съпрузите), провокира много хора да се замислят над това какъв всъщност е статутът на списанието.

Читателите започват да си задават въпроса как такова уважавано списание може да избере подобна спорна личност, каквато е риалити звездата, за корица на свой брой. Въпросната снимка на бъдещите младоженци е правена преди сватбата на Ким и Кание.

Не всички обаче споделят това мнение. Според други читатели, славата на двойката и фактът, че за тях се говори толкова много, им отреждат заслужено място на корицата на Vogue.

Lui Magazine: Риана, 2014 година

10-те най-скандални корици на списания

За да бъде породен скандал в днешно време е необходимо не просто звезда от ранга на Риана да се появи полугола на корицата на списание. Трябва тя да бъде чисто гола! 

Риана беше блокирана в Instagram, след като качи в профила си нецензурирана версия на снимката си за корицата на френското еротично списание. Фотографът, който заснема фотосесията, е Марио Соренти.

Дори да оставим настрана скандала с Instagram, все пак е шокиращо и според доста хора неприемливо една поп изпълнителка с влиението, което има Риана, да се снима напълно гола. 

Jalouse: Тилейн Блондо, 2014 година

10-те най-скандални корици на списания

На 13 години френският модел се появява на корицата на списание Jalouse. В публикацията Тилейн е наречена "новата Кейт Мос”. Но не това сравнение поражда скандала, а фактът, че 13-годишно момиче се появява на корицата на женско списание във време, в което много модни марки се стремят да наложат практиката 16-годишни момичета да се превръщат в модели, които да носят дрехи за жени.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 03.06.2014|17:25
Това е изкуство, така че да не драматизираме за всяко нещо, хората доста често имат тази склонност.
12
Не е посочен 03.06.2014|17:05
Не са лоши според мен.
11
Не е посочен 03.06.2014|16:38
Как някои неща се променят с годините...
10
Не е посочен 02.06.2014|17:27
Последните не ги бях виждала. Явно има нови много силни корици в света на модата
9
Не е посочен 02.06.2014|17:27
Няма нещо кой знае колко скандално в тях.
8
Не е посочен 02.06.2014|16:53
Колко от тези скандални корици сега едва ли не се приемат за някаква норма.
7
Не е посочен 02.06.2014|16:23
Като се замисля е така,нищо кой знае колко скандално.
6
Не е посочен 02.06.2014|16:19
Наистина за времето си са били скандални, но от към днешна дата са си ок.
5
Не е посочен 02.06.2014|15:56
Някои са много ужасни .
4
Не е посочен 02.06.2014|15:45
Скандални са да, но на мен ми харесват, има доста секси мацки на кориците, особено тази, която е закрила гърдите си с ръце.
3
Не е посочен 02.06.2014|14:43
нищо кой знае какво скандално няма
2
Не е посочен 02.06.2014|11:31
корицата с Джон Ленън наистина е потресаваща и за в наши дни.
1
Не е посочен 02.06.2014|11:18
Интересно много особено кориците от преди години наистина са били скандални за тези времена, а последните 3 от тази година изобщо не ме впечатляват, скандални са до толкова,че критиците трябва да кажат нещо просто.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay