10 града, които трябва да посетите, ако обичате Париж

Няколко идеи за следващата дестинация

10 града, които трябва да посетите, ако обичате Париж

Какво ви идва на ум, когато се сетите за Париж? Красиви французойки, които пият вино в откритите кафенета? Красиви сгради? Има две думи, които описват Париж доста добре: елегантност и история. Париж успява да бъде модерен и в същото време пази много история в себе си. Това е труден баланс и съблазнителна комбинация за посетителите. Париж е специален благодарение на добре запазената си архитектура, живописната река и многобройните улични изпълнители и бръмчащи кафенета. Всичко изглежда като сцена от филм.

Има ли други места на Земята, които могат да се сравнят с Париж? Възможно е. Ако обичате Париж, посетете и тези 10 града, ще останете впечатлени.

1. Ню Орлиънс

Франкофилите ще оценят френското влияние, наблюдавано в архитектурата и културата на Ню Орлиънс. Освен това Ню Орлиън е един от малкото градове в държавите, където съществува кафе-култура.

2. Санкт Петербург

Този руски град може да има много различна култура от Париж, но неговата естетика ще ви се стори добре позната. Ермитажът може да се сравни с музеи като Лувъра, а архитектурата и дизайна на града са силно повлияни от Париж.

3. Виена

Виена се присъединява към Париж като изискана и елегантна столица. Като седалище на бившата австро-унгарска империя Виена е изпълнена с историческа архитектура и музеи. Той е известен със своята собствена кафене-култура.

4. Монреал

С калдъръмените си улици, архитектурата, вдъхновена от Франция и гурме ресторантите, Монреал е като парче от Франция в Северна Америка. Това е идеалното място да практикувате френски, като същевременно можете да се разбирате на английски безпроблемно.

5. Рим

Рим е един от единствените градове в света, които могат да съперничат на киното на Париж. Древен град, основан на река, Рим ще ви очарова с историческия си чар и модерната италианска жизненост.

6. Лисабон

Ако обичате кафенетата в Париж, ще оцените и Лисабон. Плажовете, парковете и градините на града и осигуряват място, където да се насладите на традиционни ястия и напитки, докато се наслаждавате на очарователните коли или сгради.

7. Буенос Айрес

По време на златната ера в Аржентина, разработчиците на Аржентина са поглеждали към Париж за вдъхновение. Ще забележите, че много булеварди, сгради и обществени пространства имат вкус на Париж.

8. Мелбърн

Със своята колекция от исторически сгради, Мелбър е градът с най-европейка атмосфера в Австралия. Подобно на Париж, той се намира на брега на реката и е известен с храната и модата.

9. Брюксел

Ако имате слабост към френския език и френските храни, ще се почувствате като у дома си в Брюксел. Всъщност пържените картофи идват от Белгия.

10. Сан Франциско

Точно както  Париж , живописният Сан Франциско ще ви накара да се разхождате с отворена уста. Ниски сгради, криволичещи улици и вкусна храна. Това е Сан Франциско.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay