10 дизайн идеи, които са излезли от мода завинаги

10 дизайн идеи, които са излезли от мода завинаги

Много сложни конструкции като многостепенни тавани и отделени гардероби (дрешници) са остарели. Това, което е наистина модерно е простото и екологичните материали. Ето кратък и прост списък, който да ви помогне да прецените дали даден дизайн е модерен или не.

Събрахме 10 идеи за дизайн, които са страшно остарели, както и съвременните алтернативи. 

1. Многостепенни тавани

Според повечето дизайнери многостепенните тавани с осветление от 2000-те години е много остарял. Днес, вместо сложни конструкции, светлини и всичко това, е модерно да се поддържат възможно най-прости тавани. Цветните светлини също не са модерни, въпреки че някога са били ключови аспекти на дизайна.

2. Отделения и арки

Арки в тесни коридори и фалшиви стени от гипсокартон са още един знак, че интериорният дизайн е остарял. През повечето време такива неща нямат никаква функционалност, но заемат много място. Това е особено лошо за малки апартаменти. Дизайнерите вече предпочитат да правят коридорите без врати и определено без никакви арки. Можете да използвате специални конструкции, например, за да разделите пространството - тънки метални панели.

3. Мебели по стената

Вместо огромни гардероби и други масивни мебели, дизайнерите предлагат по-малки мебели.

4. Фототапет

Без значение колко атрактивен фототапетът може да изглежда, дизайнерите силно препоръчват да не го използвате. Вместо картина на гора или небето дизайнерите предлагат декоративна мазилка, тапети, дървени панели или керамични плочки.

5. Отделни гардероби

Простотата е тенденция. Ето защо, вместо гардероби с отделения, дизайнерите препоръчват да се използват гардероби с обикновени врати.

6. Комплекти мебели 

Легло с подходящи нощни шкафчета, гардероб и скрин със същия стил, същият диван и фотьойл в хола - мебелните комплекти са напълно остарели. Дизайнерите препоръчват да погледнете мебелите от различни комплекти.

7. Тапети на всички стени в стаята

Съвременните дизайнери казват, че използването на един вид тапети за цялата стая е много необичайно. Ето защо те препоръчват да направите една от стените различна. Това обикновено е първата стена, която виждате, когато влезете в стаята.

8. Душ кабини

Душ кабините във формата на капсула вече не са на мода. По-добре е да изберете просто стъкло, с което да отделите душа от останалото пространство. 

9. Маса за компютър

Огромните компютърни бюра с рафтове са в миналото. Наистина малките маси вече са на мода. И ако имате нужда от рафтове, трябва да използвате затворени (шкафове). 

10. Кухненска маса и столове

Днес е по-модерно да се използват удобни маси и столове на ниски височини, тъй като те ви позволяват да сервирате вечеря лесно.

Вашият дом е място, което трябва да бъде уютно. Какъвто и дизайн да има, най-важното е всеки да се наслади на това място. Повечето хора се интересуват повече от комфорта, отколкото от дизайна. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay