10 знака, че имате дете с характер и защо това е нещо хубаво

Можете само да се радвате

10 знака, че имате дете с характер и защо това е нещо хубаво

Ако постоянно се чудите защо детето просто не прави това, което му се каже, вероятно имате дете със силен характер. Всеки родител спори с детето си от време на време, но ако си имате работа с дете с характер, това се случва всеки божи ден, и то по няколко пъти. Всъщност, това че детето ви е твърдоглаво, е повод за радост. Трябва да приемете факта, че детето ви има силен характер за благословия.

Ето 10 знака, че имате дете с характер и защо това е нещо хубаво

  1. Иска да знае и може всичко

    Ако го накарате да свърши нещо, късмет. Но ако му позволите да ви помага с нещата, които вършите, печелите доверието му и то започва само да ви помага с всичко. Тези деца искат да могат да правят всичко, което правят възрастните.

  2. Има мнение дори за най-малките неща

    От материята на дрехите, до вида зеленчуци, които ще ядат, тези деца имат мнение за абсолютно всичко. И въпреки че понякога това ви изнервя много, тези деца стават решителни хора, което е страхотно.

  3. Отстоява мнението си

    Знае какво иска, кога го иска, как ги иска и как да го получи. И никой не може да промени това. Тези деца не се подчиняват, но това не ги прави лоши, а смели. Не се страхуват да преследват това, което искат.

  4. Не се отказва

    Когато дадете някаква задача на детето, то е абсолютно фокусирано, концентрирано върху това, което прави. Няма сила на света, която да го накара да спре, преди да е свършило това, което трябва.

  5. Изтощава ви в споровете

    Понякога ви се иска да имате неговата енергия. Как може да спори толкова дълго време?! Отговорът "защото така" просто не минава при този тип деца. Няма да спре да ви разпитва, докато не получи ясен отговор на въпроса. Ако се замислите, това е едно много положително качество, защото не бихте искате занапред в живота му да се отнасят зле с него и то да се примирява.

  6. Не винаги се интересува от това, което мислите

    Мислите, че трябва да носи дрехи, които си отиват, да ходи на различни спортове и занимания, да си играе с точно определени деца? Страхотно, но то не мисли така. Децата с характер правят нещата по свой начин и вие трябва да им позволите да ги правят така. Вместо да го спирате, трябва да го мотивирате.

  7. Разграничава добро от лошо

    Тези деца правят само неща, с които са абсолютно съгласни. Не правят нищо, което не одобряват. Правят само нещата, в които силно вярват.

  8. Упорито е

    Тези деца имат страст към детайлите. Какво като иска да носи едни и същи дрехи всеки ден? Харесва ги и отстоява правата си. Често тези деца са инати, но не трябва винаги да им се противопоставяте и да режете крилата им.

  9. Обича да тества границите

    Не, детето ви не иска да ви подлудява и не, не говорите на различни езици. Вашето дете е непокорно, непредсказуемо и жадува за приключения. Това е по-добрият вариант от това да бъде кротко, тихо и винаги да се подчинява.

  10. Иска да бъде отговорно

    Това е най-положителното качество на децата с характер. Колкото по-рано се научи да бъде отговорно, толкова по- добре за него. Тези деца развиват чувство за лидерство.    

    Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay