10 начина да избегнете досадния цъфтеж на косата

Няколко техники за премахване на цъфтящите краища

10 начина да избегнете досадния цъфтеж на косата

Ако сте от жените, чиято коса не спира да цъфти и това ви влудява, прочете тези съвети. Повечето от нас използват преси, маши и всякакви подобни уреди. Използваме какви ли не маски, балсами, кристали, спрейове и т.н., но битката с цъфтящата коса е безмислостно жестока и обикновено цъфтящите краища надделяват. 

Ако вече сте отчаяни и продължавате да давате купища пари за продукти за грижа за косата, но не намирате промяна, по-добре спрете да харчите парите си за тези продукти и се замислете за ежедневните грижи, които полагате за косата си.

Проблемът с цъфтящите краища може да се корени в някои грешки, които допускате. 

1. Спрете да миете косата си всеки ден.

Миенето на косата всеки ден е абсолютно вредно за нея! Разбира се, не казваме да не се къпете. Просто връзвайте косата си на висок кок и измийте само тялото си. Миенето на косата всеки ден кара тялото да се опитва да възстановява косата с естествени мазнини. Така косата ви се омазнява много по-бързо. Ако свикнете да миете косата си през няколко дни, скоро ще усетите разликата и косата ви няма да се омазнява толкова бързо. Ще се изненадате, но повечето прически стоят по-добре на коса, която е измита на предния ден или дори преди 2 дни. Косата ви ще ви благодари!

2. Разресвайте я правилно и разумно

Първо изберете подходящата четка. За ежедневна употреба ви е нужна плоска четка с меки и лесно подвижни зъбчета. С такава четка ще разресвате косата си с лекота. Внимавайте! Твърдите четки ще накъсат косата ви, ако ги използвате всеки ден. На второ място трябва да се разресвате правилно. В никакъв случай не прокарвайте четката от корените до връхчетата наведнъж. Така ще заплетете краищата си мигновенно. Първо нанесете балсам, олио или какъвто и да е продукт, който олеснява разресването. Издърпайте първо краищата и постепенно започвайте от по-нагоре. След това вече може да разрешите цялата си коса от корените до връхчетата. 

3. Слагайте шампоан само на скалпа

Повечето жени събират цялата си коса, поставят я отгоре на главата си и започват да я мачкат и разтриват. Не правете това! Това неестествено огъване на косата води до накъсване на краищата. Оставете косата си да пада свободно надолу и сложете шампоан само върху скалпа. Не се притеснявайте, косата ви няма да остане мръсна в краищата, достатъчно от пяната ще падне надолу. 

Нуждаете се само от 3-4 продукта за коса, за да изглежда здрава и изпълнена с живот. 

Сух шампоан, маска, балсам, кристали за коса. 

4. Използвайте балсам

Винаги слагайте балсам на краищата си! Сложете балсам върху връхчетата и изчакайте няколко минути да подейства. Когато отмивате косата си, не отмивайте балсама докарай, трябва косата ви да е леко хлъзгава на допир, когато излезете от банята. По този начин сешоарът няма да изсуши косата ви. Освен това винаги използвайте някакъв продукт преди да използвате преси за коса. 

5. Внимавайте, когато сушите косата си с кърпа

Сушенето на косата с кърпа може да се окаже пагубно за вашите краища. Попийте водата внимателно, без да търкате и натискате много. Когато косата е мокра, накъсването е много по-вероятно. 

6. Използвайте дървена четка за разресване на мокра коса

Както казахме, мократа коса е по-чувствителна. Не е препоръчително да решите косата си докато е мокра, но ако се налага задължително използвайте четка с дървени зъбчета. 

7. Внимавайте със сешоара

Ако използвате сешоар бъдете много внимателни. Препоръчително е да не допирате сешоара директно до косата, или поне до нейните краища. Високата температура на въздуха изсушава крайщата. Използвайте сешоара на най-ниската степен и не използвайте най-горещия въдух. Същото се отнася и за пресата, машата и т.н. Уверете се, че тези уреди не са прекалено горещи. 

8. Използвайте четка, когато изправяте косата си

Минавайте първо с четка и веднага след това с пресата. Извършвайте това действие само в една посока и шанса за накъсване на краищата е по-малък. 

Ако можете да избегнете изправянето на косата с преса, още по-добре. 

9. Къдренето

Не започвайте да навивате кичура коса от края. Така най-високата температура е върху краищата и те цъфтят. Започнете навиването от корените, така има по-голям шанс да запазите краищата здрави. 

10. Подстрижката

Подстригвайте връхчетата често. Колкото повече отлагате толкова по-зле става. Така или иначе вече са цъфнали, по-добре ги махнете. По-добре коасата ви да е по-къса и здрава, вместо да прилича на метла. Всяка коса е различна, така че се консултирайте с фризьора си относно това колко често трябва да я подстригвате. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay