10 начина да преодолеете страха си от самолет

Важни съвети

10 начина да преодолеете страха си от самолет

Обичате ли да пътувате и опознавате нови дестинации и светове? Навярно отговорът е положителен. А имате ли страх от самолети? Доказано е, че приблизително един на всеки 4 човека се страхува да лети със самолет. Но пък от друга страна това е най-лесният начин да стигнеш до друга страна. Ето защо, ако имате такъв страх, е добре да се справите с него. Ние ще ви кажем цели 10 метода за това.

 

Съвет 1

Когато турболенцията започне, вземете лист хартия и химикал в ръка и започнете да изписвате името си по няколко пъти и то с ръката, с която по принцип не пишете (Тоест, ако сте леворък с дясната, ако сте пишещ с дясната, с лявата). Тази дейност ще помогне да занимаете съзнанието си с нещо друго, което е ново за него и ще забравите за обкръжаващите ви обстоятелства.

 

Съвет 2

Сложете си слънчеви очила

Светлината може да бъде агресивна и очилата ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

 

Съвет 3

Ако шумът наистина ви дразни и не можете да го преодолеете по друг начин, просто си сложете слушалки и пуснете любимата релаксраща музика.

 

Съвет 4

Отидете навреме

Да, доста по-рано от другите пътници. Така ще сте сигурни, че няма да изпуснете полета, ще си спестите чакането и раздразнението и ще се насладите на полета след това.

 

Съвет 5

Прегледайте статистическите данни

Според Международната асоциация по въздушен транспорт един човек, който лети всеки ден, са му нужни 6500 години, за да преживее инцидент.

 

Съвет 6

Говорете си с другите пътници

Така ще се разсеете, а може да създадете страхотни познанства и дори приятелства.

 

Съвет 7

Разтворете туристическите гидове и започнете да мечтаете за това, което ви очаква само след полет време. Знаейки какво ви очаква, страхът от полета ще изчезне.

 

Съвет 8

Научете се от стюардесата

Всеки път, когато ви е страх, погледнете стюардесата. Тя минава около пътниците, обслужва ги и каквото  и да става, в който и да е момент изглежда безупречно, със запазено самообладание и усмихната. А щом тя може да се справя с условията и то постоянно права, то вие, които сте удобно седнали, не би трябвало да имате проблем, нали?

 

Съвет 9

Избягвайте стимулиращи напитки като кафе, сода или топъл шоколад.

 

Съвет 10

Облечете се с дрехи, които са ви удобни и няма да ви причинят допълнителен стрес накъде да се мръднете.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay