10 начина да се грижите за кожата си, които нямат нищо общо с продукти

Няколко полезни съвета

10 начина да се грижите за кожата си, които нямат нищо общо с продукти

В интернет пространството има хиляди съвети за грижа за кожата, но повечето от тях са обвързани с купуването на различни продукти. В интернет липсват съвети, различни от "Пийте повече вода" и "Тренирайте повече", както и различни от реклами на продукти, които са "магически" и за една нощ всичките ни проблеми са решени.

Ето как да се погрижите за кожата си, без да харчите много пари за ненужни козметични продукти:

1. Ограничете почистването

По-малко работа за по-добри резултати? Да, звучи невероятно. Но кожата ви ще се чувства най-добре, ако я миете само веднъж на ден. Измивайте лицето си вечер, за да премахнете всички гримове, които сте носили през деня. След това нанесете нощен крем и на сутринта изплакнете само с хладка вода. Ще забележите промяната.

2. Слушайте тялото си

Често в бързината не можем да чуем какво ни казва собствното ни тяло, а то знае най-добре кое е добре за него и кое не. Може да забележите, че вашите физически предизвикателства са свързани с емоционални провали. Обърнете внимание на всичко, което се случва с вас както вътрешно, така и външно и се вслушайте в желанията на тялото си.

3. Приемете промените

Ще осъзнаете, че е добре да приемате всяка промяна, която преживявате, вместо да се опитвате да я избягвате. Например, всичко, което се случва преди вашата менструация, като спазми, поява на пъпки и т.н. Ние сме склонни да приемаме хапчета, вместо да намалим солта и кофеина и да осигурим на тялото си комфорта, който заслужава.

4. По-кратки душове

Няма нищо по-задоволително от дълъг, горещ душ, особено през зимата, но това премахва естествената мазнина на кожата. Когато излезете от банята, задължително овлажнете кожата си, защото душът я изсушава.

5. Пазете се от слънцето

Дори през зимата, слънцето продължава да бъде силно и опасно. Носете слънчеви очила, това ще намали риска от поява на бръчки и ще намали риска от рак на кожата.

6. Бъдете наясно с правилното нанасяне на продуктите

Трябва да нанасяте продукти за грижа за кожата с кръгови движения нагоре. Това позволява продуктите да се абсорбират по-ефективно и стимулира производстовото на колаген.

7. Намалете топлината

Подобно на горещия душ, горещината в дома ви също изсушава кожата. Дръжте дома малко по-хладен или използвайте овлажнител за въздух.

8. Научете лимфния дренажен масаж

Естетиците препоръчват лимфен дренажен масаж, техника, която задвижва и отстранява токсините от лицето. Можете да посетите професионалист, за да го направите, но можете да се научите да го правите и у дома.

Натискайте лимфните си места; между веждите ви има една, по една от всяка страна на носа ви, по една върху всеки от вашите слепоочия и по два над вашите устни. Натиснете и разтрийте тези области. Масажирайте от външната страна на лицето към носа. Релаксиращите напрегнати мускули помагат да работят по-добре в дългосрочен план. Здравите мускули се борят с гравитацията и задържат кожата ви хубава.

9. Кубчета лед

Разтрийте лицето си с кубчета лед. Така ще създадете илюзия за по-твърда, блестяща кожа. Студената вода стяга кожата. Само не забравяйте първо да нанесете крем върху кожата.

10. Приемайте това, което изразходвате

Трябва да сте наясно с баланса между приема и загубата на вода.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay