10 професионални съвета как да нанасяме червилото си

10 професионални съвета как да нанасяме червилото си

Червилото е задължителен завършек на грима на всяка жена. Дори да не сте от хората с голяма колекция гримове, вероятно червилото е един от любимите ви продукти за лице. Разнообразието от козметични линии е голямо, различни тонове, текстури, мат или гланц, възможностите са неограничени в света на червилата. Ако искате да усъвършенствате техниката си на нанасяне или пък да научите нещо ново за грима на устните, следващите съвети ще са ви от полза:

1. Червилото е важна част от грима, която трябва освен да изпъква, да дава поле за изява и на останалите ви предимства. Подчертайте кафявите си очи с червило в дълбок червен тон или лилав нюанс, за да изпъкнат.

10 професионални съвета как да нанасяме червилото си

2. За светли очи (сини или зелени) са подходящи топли червени или оранжеви нюанси, както и кораловите тонове на червилото.

3. Едно от най-важните условия за добре нанесено червило в хидратирането на устните. Преди да нанесете червилото си или да започнете с грима, уверете се, че сте си сложили гланц или крем и останете с него възможно най-дълго до момента на грима.

4. Използвайте молив за устни в близък до червилото тон. Това е стар метод, но придава естествен вид на червилото.

10 професионални съвета как да нанасяме червилото си

5. Не прекалявайте с цветовете, например когато използвате руж и цветно червило. Изберете два цвята от една гама, за да получите по-стилен ефект.

6. Смесвайте червилата, за да получите свой неповторим цвят. Не се притеснявайте да съчетаете матово червило с гланцово или да комбинирате няколко цвята, така винаги ще бъдете с различно червило.

7. Очертайте формата на устните с помощта на гъба и фон дьо тен, за наистина безупречен вид. Особено когато използвате тъмни червила или такива в червената гама. Добре оформения завършек на червилото е признак за добре направен грим.

10 професионални съвета как да нанасяме червилото си

8. Ако искате устните ви да изглеждат по-големи, използвайте хайлатър, за да подчертаете най-изпъкналите централни части на горната и долната устна. 

9. Уверете се, че виждате къде свършват устните, не е желателно да слагате червило извън тази линия, в противен случай ефектът няма да е добър.

10. Кремообразните червила могат да се нанасят с четка, а матовите е по-добре да нанасяте направо с тубичката. 

10 професионални съвета как да нанасяме червилото си

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay