10 сигурни знака, че шефът ви е пълна скръб

Ще ви е много трудно да работите с него, ако не е професионалист

10 сигурни знака, че шефът ви е пълна скръб

Сменили са шефа ви или самите вие започвате на ново място? Вижте по кои признаци ще можете да разберете дали той е пълна скръб!

1. Майтапи ли се с вас на лична основа, шефът ви не е стока. Коментарите на тема външния ви вид, близките ви или пък връзката ви са неуместни и издават неговия непрофесионализъм на мига!

2. Ако шефът ви сваля, то е пределно ясно, че нещо не е наред. Побързайте да се махнете от това място, защото ще си навлечете само нерви.

3. Дори да не ви е вдигнал мерника, има шанс вашият ръководител да флиртува с други свои подчинени. Бъдете нащрек и при първи признаци за сексуален тормоз, насочен към вас, се омитайте.

4. Случайно шефът ви да яде, пие или пуши по време на среща? И то без да ви пита дали имате нещо против? Следователно му липсва елементарно възпитание. Или просто се има за велик.

5. "Хайде да направиМЕ" - позната ли ви е тази реплика? В случай че шефът ви говори в първо лице, множествено число, и то с грешки, ще имате главоболие, причинено от съвместната ви работа.

6. Не е добър знак и ако постоянно се самоизтъква. Репликата "Понеже аз съм доста креативен..." трябва да ви говори единствено, че въобще не е.

7. Шефът ви със сигурност е кръгла нула, ако се опитва да назначи всичките си познати във фирмата или да ги набърка по някакъв начин в дейността й. Без реално да има полза от тях.

8. За флиртуването вече стана дума, но и "приятелското" нарушаване на личното пространство издава неговия непрофесионализъм. "Шеф" не е равно на "приятел" - припомнете му го следващия път, когато ви докосне или просто фамилиарничи.

9. Позната ли ви е следната ситуация: шефът ви не чете вашите мейли, доклади или отчети и ви кара да повтаряте всичко, което иначе е прилежно описано, на глас. Е, ако за вас това е ежедневие, време е да си намерите работа с истински ръководител.

10. Ако той не помни и какво сте говорили за проектите, върху които работите, и всяка среща започва с двучасово резюме на прогреса, направен от вас, по-добре се откажете.

19 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay