10 съвета за красота, които ще улеснят живота ви

10 съвета за красота, които ще улеснят живота ви

Повечето жени по света се тревожат за външния си вид и винаги искат да изглеждат перфектно. Козметичната индустрия се развива бързо, но повечето продукти са скъпи и по-голямата част от козметичните процедури са скъпи и не винаги ефективни. Добрата новина е, че винаги можем да заменим скъпите продукти с бюджетни такива.

Ще ви дадем 10 съвета за красота, които ще улеснят живота ви:

1. Сочни розови устни

Не е нужно да си купувате супер скъпи балсами за устни. Можете сами да си направите продукт за сухи устни. Ще имате нужда от паста за зъби и мед. Направете смес от паста за зъби и мед и затрийте устните си с тази смес, с помощта на четка за зъби. 

2. Чиста кожа без черни точки 

Кажете "сбогом" на досадните черни точки с помощта на лесна домашна маска. Тя се приготвя с помощта на обикновени продукти, които имате в кухнята. Ще имате нужда от едно пакетче желатин, няколко супени лъжици мляко. Смесете съставките и ги сложете в микровълновата печка за 10 секунди. След това нанесете маската на проблемната зона за 15 минути. 

3. Дълги и гъсти мигли

Кокосовото масло има невероятни свойства, поради което се използва широко в много козметични продукти и е един от най-популярните продукти в областта на козметиката.

Ще имате нужда от кокосово масло и гел от алое вера. 

Кокосово масло съдържа витамин Е, минерали и други хранителни вещества, които спомагат за стимулирането на растежа на миглите чрез проникване във фоликулите. Комбинацията от това масло и гела от алое вера ще стимулира растежа и ще ви помогне да направите миглите си дълги и гъсти. 

4. Красиво тяло без стрии

Много мъже казват, че стриите не ги притесняват, но жените определено не се чувстват комфортно със стрии по тялото. Ето как да се отървете от стриите: вземете един средно голям картоф и една марля. Картофът има нишесте, което има омекотяващи и успокояващи свойства. Картофът също съдържа антиоксиданти и забавя процеса на увреждане на клетките. Обелете картофа, сложете го в марлята и го ползвайте като компрес на зоните, на които имате стрии. 

5. Моментално освежаване на косата

Сухите шампоани съдържат вещества, които абсорбират излишното масло, което скалпът ви е отделил. Ако искате да си направите сух шампоан, който не съдържа подозрителни химически вещества, вземете 1/4 чаша царевично нишесте, 1 ч. л. канела, 1/4 ч. какао на прах. Смесете тези продукти и нанесете сместа върху скалпа. Оставете за 30 минути и не втривайте сместа в скалпа. 

6. Бързо възстановяване на счупен нокът

Всички знаем, че най-големият ужас на една жена е счупеният нокът. Но има лесен начин да го залепите. Имате нужда от торбичка за чай, лак основа, цветен лак и топ лак. Сложете малко парченце от торбичката за чай върху пукнатината и запечатайте с лак. 

7. Меки пети

Ако имате сухи и напукани пети, вземете един голям лимон. Разрежете го на две, сложете по една половина на всяка пета и обуйте чорапите си отгоре. Оставете ги така за през нощта, а на сутринта нанесете овлажняващ крем.

8. Дълга и гъста коса

На мода идват много различни прически, но дългата и гъста коса винаги е била женствена и красива. За съжаление, много жени се сблъскват с проблема рядка и падаща коса. Вземете 4-5 глави лук и малко вода. Направете смес от тези две неща и изплаквайте косата си с този разтвор 2 пъти седмично. 

9. Премахване на окосмяване

Прекомерното окосмяване е свързано с повишени нива на тестостерон. Лазерната епилация е един от вариантите да се справите с тези косми, но има и по-лесни методи. Например, жените в Индия използват подправка, за да се справят с космите. Ще имате нужда от 2 с. л. куркума и гумени ръкавици. Смесете куркумата с малко вода и нанесете пастата върху проблемните зони. След няколко такива процедури, космите изтъняват, а след още няколко- изчезват.

10. Мека и млада кожа на лицето

Смята се, че гроздето се бори със стареенето - гроздето е богато на химически съединения, които спомагат за борбата с бръчките, възстановяват еластичността на кожата, лекуват уврежданията на кожата и осигуряват дълбоко подхранване. Направете маска от грозде и зехтин. Оставете маската за 20 минути и измийте. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay