10 тайни за по-евтино пътуване

Ето как да обиколите света с по-малко пари

10 тайни за по-евтино пътуване

Пътуването е единственото нещо, за което даваме пари и ни прави по-богати. Въпреки това, полетите, хотелите и останлите разходи често ни спират да пътуваме и да обикаляме света.

Ще ви предложим няколко изпитани метода за спестяване на пари, докато пътувате:

1. Използвайте планирани маршрути

Това означава да избирате и комбинирате различни авиокомпании и транспортни средства, за да стигнете до местоназначението си, което често ви позволява да спестите доста пари.

Основното правило е, че трябва да търсите билети до големи транспортни центрове. Например, полет до Рим с последващо пътуване с влак до Венеция обикновено е по-евтино от директен полет до Венеция.

2. "Скрит" град

Директен полет от точка А до точка Б е по-скъп от полет от А до С с междинна спирка Б, което означа, че можете да закупите билет за свързващ полет и просто да не отидете на втората част от пътуването. Можете да направите свой собствен маршрут с такъв "скрит" град.

3. Не взимайте коли под наем в големите градове

Кола под наем е добро средство за пътуване между градовете. Но в рамките на един град може да бъде по-сложно, заради паркирането и трафика. За да спестите време и пари, по-добре използвайте градския транспорт или вземете под наем велосипед.

4. Намерете изгодни оферти

Много туристически агенции предлагат изгодни цени. Например, двама души могат да използват целия обществен транспорт в Бавария за 31 евро, за един ден. Това е цената за един от Мюнхен до Нойшванщайн, ако купувате билети отделно.

Във Великобритания, ако купувате билети за влакове, може да платите 1 и да получите втори безплатно, за да стигнете до различни забележителности.

5. Пътувайте с малко багаж

Пътуването без багаж е чудесен начин да пестите пари, защото в много авиокомпании цените за хора без багаж са много по-ниски. Например, полетът от Дания до Берлин може да струва 1 евро, но ако имате багаж ще бъде около 15 пъти повече.

6. Отсядайте в апартаменти

Апартаментите имат едно безспорно предимство: кухня, в която можете да си приготвяте храна. Това ви позволява да пестите пари и все пак не ви пречи да се храните и навън, ако искате.

7. Посещение на музеите безплатно

Много музеи имат свободни часове или дори дни. Колизеумът например приема посетители безплатно всяка първа неделя на месеца, докато музеят Прадо в Мадрид го прави от 6 до 8 часа сутринта, от понеделник до събота. Има и музеи, които не разполагат с фиксирана входна такса, както много от английските и американските.

8. Плащайте в местната валута, с картата си

Някои държави ви канят да изберете коя валута да използвате, когато плащате с картата си в магазините. Винаги избирайте местната, защото, когато използвате валутата на картата, парите се превръщат два пъти или дори три пъти. По този начин, допълнителните такси могат да бъдат до 10%.

9. Не се придържайте към определени дати

Много често се случва полетът, който е няколко дни по-рано или по-късно от избраните от вас дати, да е много по-евтин.

10. Използвайте местни търсачки

Големите сайтове за резервация на хотели често пренебрегват местни авиокомпании и по-малки хотели, които имат интересни и изгодни оферти.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay