10-те най-опасни неща в кухнята

Дори не сте подозирали

10-те най-опасни неща в кухнята

Има неща, които използваме в кухнята всеки ден. Те са обикновени и изглеждат съвсем безобидни. Никога не сме се замисляли колко опасни могат да бъдат всъщност.

Ще ви споделим няколко неща, които със сигурност ще променят навиците ви:

1. Пластмасовите кутии за храна

За да направят пластмасата гъвката, някои производители добавят химикали, които могат да причинят здравословни проблеми. Сигурни сме, че не искате тези химикали в храната си и в тялото си.

2. Кухненската мивка

Ако остатъците от храна се задържат в мивката, те стават среда за размножаване на бактерии, като салмонела и други. Кухненската мивка може да бъде наистина опасно място.

3. Ножове

Вашите ножове трябва винаги да бъдат остри. Ако не са достатъчно остри, може да ви се изплъзнат, докато се опитвате да разрежете нещо.

4. Гъби

Бактериите в  кухненските гъби се размножават изключително бързо. Изплакването на гъбата не предотвратява умножаването на бактериите. За да унищожите бактериите, трябва да накиснете гъбата в разредена белина за няколко минути или я поставете в съдомиялната.

5. Кърпи за ръце

Кухненските кърпи са едни от най-мръсните неща във вашата кухня. Докосвате ги през цялото време, дори преди да измиете ръцете си, а след това отново, докато готвите. Това е начин бактериите да попаднат във вашата храна.

6. Ароматизатори

Химикалите, открити в освежителите за въздух могат да причинят увреждане на белите дробове, дори рак. Затова по-добре проветрявайте редовно и изхвърляйте боклука често.

7. Газови котлони

Никога не забравяйте да проверите дали сте ги изключили, преди да си легнете или преди да излезете. Това ще намали вероятността за изкускане на газ и дори експлозия.

8. Тефлонови съдове

Нагорещеният тефлон може да излъчва токсични изпарения. По-добре е да използвате старомодните и изпробвани съдове.

9. Месомелачка

Месомелачките са много мощни и трябва да внимавате с пръстите си. Има специален инструмент за набутване на месото, използвайте него, за да не застрашите пръстите си.

10. Дъски за рязане

Винаги използвайте различни дъски за рязане на месо и на зеленчуци. Суровото месо съдържа бактерии, които причиняват сериозни заболявания. Никога не използвайте дъски с пукнатини, защото пукнатините са иделано място за размножаване на бактериите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay