12 трика, които са помагали на нашите баби да изглеждат страхотно

12 трика, които са помагали на нашите баби да изглеждат страхотно

Човек може лесно да се изгуби сред модерните продукти за красота и грижа за кожата. Нови продукти за красота се появяват ежедневно. Но има едно нещо, което винаги остава същото - съветите за красота от нашите баби.

Събрахме най-добрите тайни за красотата от нашите баби, които вероятно ще бъдат модерни завинаги:

За здрава коса

Ако косата ви има зеленикав оттенък (това се среща при блондинки), сокът от домат може да бъде голяма помощ. Нанесете го по цялата дължина като маска и оставете за 10 минути. Червеният пигмент неутрализира зеления оттенък и косата ви ще изглежда красива отново.

Аспиринът може да помогне за борба с пърхота. Пърхотът е особена форма на гъбички и ацетилсалициловата киселина потиска развитието на болестта. За да се отървете от тази люспеста кожа, добавете 2 таблетки аспирин в шампоана си и мийте косата с него за 2 седмици.

Можете да изсветлите косата си без да използвате химически бои с помощта на смес от лайка и лимонов сок. Изсипете чаша гореща вода върху 25 грама лайка и я оставете да се накисне за 1 час. След това добавете сока от половин лимон и нанесете върху цялата дължина на косата. Оставете тази смес на косата си поне за един час или повече.

За да бъде косата гладка и здрава, изплаквайте я с ябълков оцет, смесен с вода след всяко измиване. Това ще помогне на космените фоликули да се затварят и косата ви ще стане мека и блестяща.

За здрава кожа и розови бузи

Ако поради липса на сън, под очите ви се появяват тъмни кръгове, разрежете наполовина картофи и ги сложете на тъмните кръгове. Кожата Ви ще стане по-светла в рамките на 15 минути.

Уредите за черни точки могат лесно да бъдат заменени с много проста и натурална рецепта. Смесете 1 ч.л. мед, брашно и вода, след това поставете сместа върху памучен тампон и я нанесете върху проблемната област. Почистете с вода след 10-15 минути.
Алоето може да помогне много в борбата с акнето. Трябва да разрежете лист от алое на половина и да го приложите на проблемната област с помощта на лейкопласт. Тъй като алоето има антисептичен ефект, възпалението ще изчезне бързо.
Използвайте лимонов сок, за да премахнете белезите от пъпките и дори самите пъпки. Киселината, която съдържа, помага за избелване на белези, за облекчаване на кожата и за изсушаване на пъпките. Всичко, което трябва да направите, е да изцедите пресен лимон, да нанесете сок върху тези тъмни петна или пъпки и да го оставите за една нощ.
За да спечелите сърцата на мъжете
 
За да помогнете на вашия парфюм да се усеща по-дълго, съхранявайте шишенцето в хладилника.
За да не прекалите с парфюма, напръскайте четката си за коса и разрешете косата си. 
Вашата китка може да ви помогне в избора на подходящ цвят руж. Притиснете кожата от вътрешната страна на китката. Цветът на червената кожа ще бъде цветът на руж, който ви подхожда най-добре.
За да подобрите кръвообращението, а оттам и цвета на лицето си, спуснете главата си надолу и натиснете врата си за 15 секунди. Кръвта ще потече в лицето и на бузите ви ще се появи лека червенина.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay