3 важни неща, свързани с детските столчета за кола, които всеки родител трябва да знае

3 важни неща, свързани с детските столчета за кола, които всеки родител трябва да знае

С толкова много инциденти, които се случват ежедневно, безопасността на децата ни по пътищата е нещо, което не може да бъде пренебрегнато. Когато Ребека Тафаро Бойер, от Тенеси, видяла, че синът й е неправилно закопчан в столчето за кола, тя незабавно призовава съпруга си да фиксира коланите и това изиграва решаваща роля в катастрофата, в която са попаднали след това. Историята на тази майка доказва, че никога не можете да бъдете твърде предпазливи, когато става въпрос за безопасността на вашето дете в автомобила.

Съпругът на Ребека- Дейвид и техният син Уилям се готвят да отидат в друг град. В една от снимките на съпруга си, майката вижда, че детето й не е правилно закопчано в столчето за кола:коланите са прекалено хлабави и клипсът за гърдите е разположен твърде ниско. Жената настоява съпругът й да затегне коланите и да фиксира скобата на гърдите.

Оказва се, че коментарът на Ребека идва точно навреме - 15 минути по-късно съпругът й се обажда и казва, че той и Уилям са претърпяли автомобилна катастрофа. Малкият Уилям е в безопасност ие абсолютно здрав. Бил е толкова здраво закрепен в столчето за кола, че дори не се събудил, когато се случила катастрофата.

Разхлабените, неравни или усукани колани, неправилното положение на гръдната скоба и столче,което не отговаря на възрастта на детето - са само част от грешките, които родителите продължават да правят.

Ето няколко съвета за това как правилно да слагате детето в столчето за кола:

Поставете скобата на гърдите на нивото на подмишниците на детето ви

Целта на гръдната скоба е да задържи коланите стегнати по време на автомобилна катастрофа, и по този начин да запази детето ви на мястото си. Подходящото място за тази скоба е на нивото на подмишниците.

Ако скобата е поставена твърде ниско, тя може да приложи твърде много сила върху меките части на тялото.

Ако скобата е разположена твърде високо (например точно под брадичката), може да нарани шията или гърлото на детето.

Уверете се, че коланите не са усукани

Усуканите колани могат да се свържат със заключващите механизми на столчето за кола и да ви дадат фалшивото усещане, че коланите са затегнати, когато не са. Усуканите колани също ще окажат повече натиск върху тялото на детето, влошавайки въздействието на катастрофата.Уверете се, че всички колани са плоски и равномерни.Плъзнете усуканите колани през закопчалка или скобата за гърдите, за да ги направите отново прави.

Коланите трябва да са правилно затегнати и равномерни

Ако коланите са прекалено хлабави, детето ще изпадне от седалката в случай на автомобилна катастрофа и дори може да бъде изхвърлено изцяло от седалката.

Уверете се, че коланите са равномерно затегнати, в противен случай силата на катастрофата нямада бъде равномерно разпределена, което увеличава риска от нараняване. Не забравяйте да поставите скобата на гърдите на нивото на подмишниците, след като регулирате коланите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay