3 ястия, които са полезни за червата

Ще се чувствате страхотно с тези храни

3 ястия, които са полезни за червата

Има причина пробиотиците да са толкова популярни. Все пак кой не иска здрав храносмилателен тракт?

Можете да приемате пробиотици, но все пак храната е не по-малко важна. Винаги е добра идея да се ядат храни, които са полезни за червата. Ето 3 храни, които са полезни за червата ви и които трябва да вмъкнете в ежедневното си меню:

Кимчи

Това е традиционно корейско ястие, което наподобява българското кисело зеле и е естествен пробиотик. Можете да го намерите в азиатските магазини. Може да го ядете като гарнитура или като добавка към сандвич, например.

Ето една бърза рецепта за Кимчи авокадо тост

Намажете 1/4 авокадо върху една филийка пълнозърнест хляб. Поръсете с 1/4 чаша кимчи, 1 чаена лъжица пресен магданоз и 1/2 лъжичка сусам.

Кефир

Тази млечна напитка е богата на протеини и е страхотен пробиотик. Може да го ядете заедно със зърнена закуска, да го използвате като дресинг за салата или да го ядете самостоятелно.

Смуути с кефир и банан:

В блендера изсипете 1 чаша кефир, кори от 1 портокал, 1/2 чаша портокалов сок, 1/2 банан, 1 супена лъжица мед, 1 ванилия и 3 кубчета лед. Разбийте и вашето смуути е готово.

Артишок

Този зеленчук съдържа вещества, които хранят полезните бактерии в червата, което го прави страхотен пробиотик. Освен това е богат на фибри и е полезен за цялата храносмилателна система. Може да добавите артишок в паста, да го сложите на пица или да направите сос от него

Крекери със зехтин и артишок

Разбъркайте 1/4 чаша смлян артишок с 2 супени лъжици зехтин. Намажете сместа на пълнозърнести бисквити.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay