4 въпроса, които трябва да си зададете преди да приемете да сте шаферка

Поканена сте за шаферка. Трябва ли да приемете или не?

4 въпроса, които трябва да си зададете преди да приемете да сте шаферка

Това, че сте поканена за шаферка не означава, че задължително трябва да се съгласите. Може да ви звучи странно, но е така. Да бъдете част от "екипа" на булката е голяма отговорност и не трябва да се съгласявате, ако имате съмнения, че ще се справите. Задайте си следващите въпроси, преди да дадете отговор на булката:

  1. Имате ли достатъчно време?

    Ако работата ви е прекалено натоварена и няма да можете да си взимате почивни дни, по-добре не се съгласявайте. Ще има моминско парти, което трябва да организирате, ще трябва да се включите активно в организацията на сватбата. Като шаферка, вашата работа ще е да подкрепяте булката и да й помагате. Ако мислите, че няма да имате достатъчно време, по-добре не се захващайте изобщо.

  2. Член на семейството ли сте?

    Ако сте сестра или братовчедка на булката или младоженеца, трябва да кажете "да". Те искат да сте част от сватбата, защото сте тяхното семейство и вие трябва да уважите това. Не трябва да имате никакви колебания. Семейството е винаги на първо място.

  3. Финансово стабилна ли сте?

    Сватбата изисква много пари, особено когато сте шаферка. Организирането на партитата, купуването на рокля са сигурни разходи. Ако мислите, че не можете да си го позволите, обяснете на булката, тя ще ви разбере.

  4. Близка ли сте на булката или младоженеца?

    Поканена сте за шаферка на сватбата на някой не толкова близък? Случва се доста често. Ако сте поканена просто за запълване на бройката, не се чувствайте длъжна да приемате. От друга страна, ако булката или младоженеца са ви много близки приятели, ще означава много за тях, ако сте част от техния специален ден.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay