4 съвета, свързани с веждите ви

4 съвета, свързани с веждите ви

Добре изглеждащите, оформени и попълнени вежди едва ли скоро ще излязат от мода, така че козметиците, които се занимават с вежди ще продължат да имат много работа. А веждите, направени от непрофесионалист, могат да развалят вида ви доста, така че е по-добре да се доверите на човек, който знае какво прави. Въпреки това, има неща, които трябва да знаете и неща, за които да внимавате.

1. Обърнете внимание на инструментите на козметика

За да оформят перфектно веждите, козметиците използват пинсети, ножички, четки и други инструменти. Въпреки че при оформянето на веждите инструментите нямат допир до кръв, както при маникюра и педикюра, хигиената е изключително важна. Също така, козметикът трябва да дезинфекцира кожата ви, преди да започне да оформя веждите ви. 

Пинсетите и ножиците трябва да бъдат почистени със специален разтвор преди всеки нов клиент, както и да преминат през термична обработка. Не се притеснявайте да попитате дали инструментите са почистени добре, тъй като здравето ви зависи от това.

2. Бъдете внимателни с оцветяването на веждите

За да оцветят веждите, професионалистите използват специална боя или къна. Добре е да попитате кое от двете неща ще бъде използвано за оцветяване на веждите ви. Къната е естествено средство, но въпреки това и къната и боята могат да предизвикат алергична реакция, така че е добре да се направи тест за алергия предварително. 

Къната е малко по-агресивна от боята и изсушава кожата, но резултатът е по-дълготраен. 

Важно е да се избере най-подходящия цвят за вас. Най-добрият вариант е да се смесят няколко цвята, за да се получи цвят, който се доближава максимално до вашия. 

4 съвета, свързани с веждите ви

3. Не си  правете микроблейдинг или татуиране

Микроблейдингът и татуирането на вежди представляват "поставяне на косми" там, където липсват. Но дори ако имате изключително тънки вежди, по-добре е да не се подлагате на тези процедури, освен ако не сте готови да се справите със страничните ефекти. 

Има твърде много рискове. Не знаете как кожата ви ще реагира на пигмента или какъв цвят ще получите в крайна сметка и ако не ви харесва или искате да го премахнете, ще ви е необходима процедура с лазер. Няма нито един професионален козметик, който да препоръча тази процедура.

4. Изберете правилната форма

Всеки козметик първо пита клиента каква форма иска. Но истинските професионалисти питат клиента, изслушват го, след което дават своите съвети и изразяват своето мнение. Формата на веждите зависи от формата на лицето, формата на очите и още много други неща. По-добре е да се доверите на професионалист относно формата на веждите.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay