5 "мързеливи" летни тренировки

5 "мързеливи" летни тренировки

Нека бъдем честни, понякога е прекалено горещо, за да тренираме. Ако не искате да пропуснете напълно деня, просто се старайте да се движите достатъчно, за да смажете ставите и да стимулирате кръвообращението, като повишите сърдечната честота.

Ще ви дадем идеи за няколко по-малко интензивни тренировки. Не, това не означава, че няма да се потите. Просто тялото ви няма да се пренатовари и няма да ви е прекалено горещо. 

Изпробвайте една от тези пет възможности, за да извлечете максимума от "мързеливата тренировка".

1. Йога

Ако се чувствате демотивирани и нямате настроение, йогата е много добър избор. Йогата не е особено интензивна, но в същото време е ефективна. Освен физическата активност, йогата ще ви зареди с енергия и ще повдигне настроението ви. 

2. Използвайте само собственото си тегло

Използването на допълнително тежести прави тренировката доста по-интензивна и изморителна. В горещите дни е достатъчно да използвате само собственото си тегло. 

3. Разходка в планината

Планината е чудесно място за лятото. Там е много по-прохладно, въздухът е по-чист, а физическото натоварване не е по-малко от това във фитнес залата. Планината е много подходящо място да прочистите ума си, да се заредите с енергия и в същото време да се раздвижите. 

4. Каране на колело

Колелото е друг чудесен начин да бъдете навън и да спортувате едновременно. Освен това, колелото е начин да се придвижвате от една точка до друга и ще бъде много по-приятно пътуване, отколкото придвижването с градския транспорт в горещините. 

5. Водни спортове

Водните спортове, включително плуване, каране на водни ски, гребане, рафтинг и т.н., са най-хубавата част от лятото. Ако практикувате някой от този спорт едновременно ще се насладите на водата, ще се разхладите и ще имате физическо натоварване.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay