5 начина как да спрем да се тревожим

5 начина как да спрем да се тревожим

Случва ли ви се да се чувствате разтревожени или да се притеснявате за всякакви неща в ежедневието? Повечето от нас трудно се справят с притеснението и товарим съзнанието си с тревожни мисли. Понякога дори самото постоянно премисляне на ситуацията се превръща в проблемно. Прекалената тревога може да ни попречи да се справим по-лошо с важна задача и отнема много от енергията ни.

1. Ако искате да се чувствате по-спокойни, не бъдете докачливи. Понякога мислим за нещата прекалено задълбочено или ангажираме съзнанието си с мисли, които не са наша работа. Няма смисъл да влагаме цялата си енергия в това занимание, можем да оставим някои неща на времето и съдбата. Ако правите тези неща си създавате излишен проблем. Давайте най-доброто от себе си, гледайте собствените си задачи и работа и ще бъдете значително по-спокойни.

2. Живейте в настоящето! Колкото и просто да звучи за много хора е трудно да спрат да мислят за отминали проблеми. Това отнема много от концентрацията и вниманието и веднъж осъзнали колко по-добре ще се чувствате ако се откажете от този навик, повече не бихте се върнали към него. Не се тревожете и за бъдещето, докато се стремите към него изпускате настоящия момент. Оставете всяко парченце от времето да застане на своето място, миналото в миналото и бъдещето в бъдещето. Направете моментите си значими. Не мислете за "ами ако..." или "какво щеше да бъде ако...".

3. Спрете с мислите "ще съм щастлива когато...". Прекарваме половината си живот в планиране и чакане на нещо. И времето за нашето щастие сякаш никога не идва, защото постоянно го отлагаме. Толкова ни е грижа всичко да се е случило по определен план, че забравяме за важните неща. Казваме си, че не е подходящия момент, но истината е, че винаги има една цел, която преследваме и не бива тя да ни отклонява от щастието ни. Опитайте се да не обвързвате щастието си с определено събитие, защото в противен случай удоволствието ви винаги ще е част от краткотрайно събитие и нов стремеж с всяка следваща задача. Открийте щастието е малките неща и в самите вас!

4. Ще има ли значение след няколко години? Задавайте си този въпрос за всичко, което ви тревожи. Ако обмисляте нещо прекалено дълго, направете "времевия тест". Запитайте се дали ще е важно за вас след година или две и си дайте откровен отговор. Това ще ви помогне да си давате сметка за истински важните неща.

5. Не се страхувайте от отказ. Живота върви с успехи и неуспехи. Не се страхувайте да приемете и двете, за да продължите напред. Не стойте на едно място просто, защото са ви казали "не" и не позволявайте това да ви накара да се почувствате неуверени. Всеки преминава през откази. Съдбата обича смелите и борбени хора, следвайте целите си и не позволявайте един отказ да ви накара да се страхувате и тревожите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay