5 правила в секса, които младите майки ТРЯБВА да нарушат

Или как да се освободите от "неписаните" закони

5 правила в секса, които младите майки ТРЯБВА да нарушат

Всяка жена, която е преминала през процеса на отглеждане на дете, е наясно как едно бебе може да повлияе на сексуалния живот на родителите. Грижата за дребосъчето отнема цялото време на младата майка, а интимните отношения с половинката често остават на заден план.

Има различни препоръки относно това как двойката да съхрани тръпката в сексуалния си живот и как да го съчетае успешно с грижите около детето. Ние обаче няма да ви напътстваме, а ще ви предложим пет "неписани” правила, които младите майки могат да нарушават както и когато си поискат!

1. Съобразяване на времето за секс със съня на бебето
Нали не искате да се ослушвате всяка секунда дали бебето няма да се събуди и да започне да плаче? В такъв случай най-добре е да не съобразявате времето за интимни преживявания със следобедната или сутрешната дрямка на детето. Така няма да ви се наложи да тичате полуоблечена до креватчето в съседната стая.

Много по-вероятно е заниманието ви да бъде прекъснато от събуждането на детето, отколкото от недоволството му, че е оставено само в креватчето. Просто се уверете, че то е спокойно и няма нужда от вашите услуги в момента. По този начин ще бъдете достатъчно отпуснати и няма да сте нащрек във всяка една минута.

2. Старанието всичко да бъде перфектно
Да нахраните бебето, да го приспите, да напазарувате, а на всичко отгоре и да отделите време, за да отскочите до магазина за ароматни свещи и ново секси бельо? Уверяваме ви, че всички тези приготовления изобщо не са задължителни!

Ако грижите около бебето съкращават интимните отношения с половинката ви, то самият факт, че сте решили да му направите този подарък, е достатъчен! Ангажиментите около детето напълно изтощават родителите и най-вече майката, затова не се чувствайте длъжна да подготвите всеки един детайл от романтичната нощ.

Все пак мъжът разбира колко сте заети и едва ли очаква да се прибере от работа и да завари спалнята, превърната в съблазнително убежище. В крайна сметка, по-скоро е негово задължение да ви накара да се отпуснете и да се чувствате комфортно, така че оставете всичко в негови ръце.

5 правила в секса, които младите майки ТРЯБВА да нарушат
3. Задължителната любовна игра
Всички знаем колко прекрасна може да бъде любовната игра за една жена, но не се чувствайте задължена да минавате през нея, ако нямате желание. Просто я пропуснете!

Младите родители, които съвсем скоро са се сдобили с нов член в семейството, понякога оставят интимните отношения на заден план за известно време. Затова няма нищо срамно в това да поискате да преминете направо към най-съществената част от "играта". А и сме сигурни, че половинката ви въобще няма да протестира.

4. Секс само през нощта
Голяма част от родителите не намират време за любовни ласки през деня и смятат, че нощта е определеното време за това - когато бебето спи и къщата е по-тиха от всякога. Често се случва обаче умората от изтощителния ден да си каже думата и "тази вечер” да се превърне в "утре” или "следващата седмица”.

Много по-удобен вариант за вас може да бъде сутрешният секс. Събудете се малко по-рано от часа, в който обикновено става детето. Така хем ще сте отпочинали през нощта, хем ще започнете деня си по повече от приятен начин.

5. Секс всяка седмица
Няма закон, който да казва, че трябва да правите секс с партньора си всяка седмица, дори по няколко пъти. Вместо да следвате определен график и да го спазвате, само защото се чувствате длъжни да го правите, отделяйте време за интимни преживявания, когато наистина сте в настроение за това.

В края на краищата сексът не е задължение, а удоволствие! 

5 правила в секса, които младите майки ТРЯБВА да нарушат
Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay