5 признака, че седалищните ви мускули са слаби

Това може да се отрази на цялото ви тяло

5 признака, че седалищните ви мускули са слаби

Говори се много за значението за укрепването на мускулите, но не се отделя достатъчно внимание на седлищните мускули, а те са по-важни, отколкото сме предполагали. Ако седлищните ви мускули са слаби, това може да се отрази на стойката ви, на баланса и на цялото тяло.

Когато глутеусите ви са слаби, те могат да причинят намалена подвижност в бедрата, а тялото след това компенсира тази липса на функция и мобилност от тези две области, което след това води до неправилно използване на останалите мускули и функции в тялото.

Но как всъщност да разберете, че седалищните ви мускули са слаби? Един добър начин да ги изпробвате е да направите клек с един крак толкова ниско, колкото можете. Ако коляното ви е на 90 градуса, това означава, че седалищните ви мускули са достатъчно силни.

Ето няколко признака, че седалищните ви мускули са слаби:

1. Болки в коленете или тазобедрените стави

Ако коленете или бедрата ви започнат да болят по време на тренировка, това може да е знак за по-голям проблем.
Болките във външната част на таза обикновено са знак за слабост на седалищните мускули. Болката в предната част на коляното по време на движение е също общ признак на слабост на седалищните мускули.

2. Лоша поза

Отпуснатата поза е едновременно потенциална причина и общ индикатор за слаби седалищни мускули. Ако имате лоша поза или ако стоите в неправилна поза през деня, това може да означава, че се нуждаете от известно заздравяване на седалищните мускули. Може да получите и болка в гърба в резултат на слабите седалищни мускули и липса на подвижност на тазобедрената става.

3. Неправилна походка


Движите се с люлеене на едната страна или с мускулни спазми? Ако вашата походка не е правилна, това може да е признак на слаби седалищни мускули. Скованите тазобедрени стави обикновено причиняват по-тежка или очевидно променена походка. Ако има скованост на тазобедрената става / лоша мобилност в тазобедрената става, това ще доведе до необичайно движение във всички мускули на стабилизатора на бедрото, включително седалищните и в крайна сметка- болка и слабост.

4. Плантарен фасциит

Плантарен фасциит, или остра болка и възпаление на петите, е много късен признак на слаби седалищни мускули. Ако човек, който тича има хронична слабост на седалищните мускули, която причинява необичайна поза на краката при тичане, това може да доведе до болка в плантарния фасциит.

5. Мехури

Ако имате мазоли, мехури и други проблеми с краката, това може да бъде свързано със слаби седалищни мускули. Появата на нови мазоли може да покаже промяна в походката, което пък може да е следствие от слаби седалищни мускули.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay