5 причини да "изхвърлите" грима от ежедневната си визия

Да, правилно - външност без абсолютно никакъв грим!

5 причини да "изхвърлите" грима от ежедневната си визия

Позната ли ви е следната ситуация: вече сте в леглото и настройвате алармата на телефона си за следващия ден. Започвате работа в 9 часа, но на екрана на устройството изписвате доста по-малко число. Чудите се за пореден път дали трябва да се събуждате два или три часа по-рано, когато времето, което ви трябва, за да стигнете до работното си място, е не повече от 40 минути.

И си давате същия отговор, който повтаряте мислено всяка вечер - налага се! Не можете да отиде в офиса с подпухнали от сън очи и без абсолютно никакъв грим. Затова след рутинните дейности сутрин, трябва да се захванете с процедурата по "разкрасяване”. Спиралата, моливът за очи, коректорът, гланцът за устни - всичко, което ви е необходимо, ви чака на тоалетката. Точно както сте го оставили предишния ден…

Но кому е нужно това? Не се налага да отделяте по половин или един час всяка сутрин, за да нанесете "задължителния” слой продукти за красота върху лицето си. Не е необходимо да изстисквате половината тубичка фон дьо тен, защото имате "несъвършенства за прикриване”.

Гримирането сутрин не само е досадно, но и отнема много по-голяма част от времето ви в резултат на сънливостта, която трудно ви напуска. Ние смятаме, че за да бъде красива една жена, не е задължително да трупа върху себе си тонове грим. Изобщо не е препоръчително. Естествената визия е далеч по-интригуваща, отколкото е маската, която дамите често слагат върху лицата си преди да излязат от вкъщи.

Затова днес ви предлагаме пет аргумента против носенето на грим въобще. Не ви караме да вярвате сляпо в тях, но поне се замислете. Може пък някъде между редовете да откриете истината сами за себе си!

1. Спестявате си време сутрин

5 причини да "изхвърлите" грима от ежедневната си визия

Гримирането отнема средно между 5 и 25 минути от времето ви всяка сутрин. Вместо да се опитвате да нанесете перфектно очната линия, докато пиете кафе, слушате новините по телевизията и бързате, за да не закъснеете, просто оставете четчицата и се насладете на сутринта единствено с чашата горещо кафе в ръка.

За времето, което използвате за гримиране, можете да свършите далеч по-полезни неща или пък да поспите повече. И в двата случая "изхвърлянето” на козметичните продукти от сутрешната рутина определено е във ваша полза.

2. Радвате се на по-чиста и сияйна кожа

5 причини да "изхвърлите" грима от ежедневната си визия

Гримът запушва порите и ако не искате да спирате употребата му изцяло, поне се постарайте да намалите ролята на фон дьо тена и коректора. Най-добре почиствайте лицето си само с натурални освежители и не го третирайте с вече споменатите продукти. Уверяваме ви, че след известно време ще забележите значителна промяна.

3. Пестите пари

5 причини да "изхвърлите" грима от ежедневната си визия

Всяка жена знае колко са скъпи наистина трайните и добри козметични продукти. Дори в аптеките, където по принцип качествената козметика се продава на по-ниски цени, след време те също търпят увеличение. В случай че не се гримирате всеки ден, спестявате пари, които могат да отидат за нещо наистина полезно.

4. Край на употребата на продукти за почистване на грим

5 причини да "изхвърлите" грима от ежедневната си визия

Отърваването от грима в края на дълъг и изтощителен ден може да се превърне в истинско изпитание, особено ако спирала ви е водоустойчива. Някои продукти за отстраняване на грим причиняват сухота и зачервяване на кожата.

За справяне с проблема трябва просто да не слагате толкова много грим или да не се гримирате изобщо. По този начин чувствителната и нежна кожа около очите не се подлага на външни дразнения.

5. Учите се да харесвате естественото си излъчване
Непонятно е защо и откъде на някои жени е внушено, че не могат да излизат от вкъщи без грим! След като в продължение на седмица или две направите точно обратното, ще спрете дори да забелязвате разликата и ще забравите защо изобщо сте имали нужда от него.

Освен това визията без грим помага за постигането на по-високо самочувствие, понеже ще видите, че хората харесват външността ви и без него. А това ще ви изгради една изцяло нова и положителна представа за естествена визия.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 8
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay